Trailer #1: Noční zvířata (2016) – Tom Ford se vrací k režii

V roce 2009 debutoval módní návrhář Tom Ford s filmem A Single Man v hlavních rolích s Colinem Firthem a Julianne Moore. O tom, že půjde o vizuálně podmanivou podívanou, nepochyboval nikdo, ale Ford předčil všechna očekávání, když se z intimního filmu o starším univerzitním profesorovi stalo jedno z nejlepších dramat roku a Colin Firth dokonce získal svou první Oscarovou nominaci. Nyní se Ford na režisérskou židli vrací a my už máme první ochutnávku jeho nového filmového počinu.

Noční zvířata jsou adaptací knihy Tony a Susan od Austin Wrighta o páru, který balancuje na tenké linii mezi láskou a krutostí, pomstou a vykoupením. Drama zkoumá intimitu mezi dvěma partnery a poodhaluje temná tajemství o minulosti každého z nich. V hlavních rolích uvidíme festivalového miláčka Amy Adams (která hrála hlavní roli v úspěšném dramatu Arrival) a Jakea Gyllenhaala (Slídil), což je duo, které slibuje minimálně stejný herecký koncert jako před sedmi lety předvedl Colin Firth s Julianne Moore. Amy a Jake navíc mají silnou podporu ve zbytku obsazení, které zahrnuje Michaela Shannona, Aarona Taylor-Johnsona, Islu Fisher nebo Lauru Linney.

Se skvělým trailerem Vás na film může navnadit i fakt, že film již měl premiéru na Benátském filmovém festivalu, odkud si odnesl cenu Grand Jury. Film se také promítal na festivalu v Torontu, kde také sklidil divácký i kritický úspěch. U nás se film dostane do kin 24. listopadu.