Trailer #2: Guardians (2017) – Ruští Avengers se představují

Superhrdinské filmy velmi jednoduše řečeno táhnou a sypou… Proto není divu, že se ruští filmaři rozhodli přijít s vlastní odpovědí na tento žánr, jehož oblíbenost stále strmě stoupá. Po vynikajícím akčním filmu z první osoby, nazvaném Hardcore Henry, se tak můžeme těšit na další podobně zajímavý počin z této země, který z vydané upoutávky působí… Překvapivě velmi dobře!

Ruští superlidé jsou zde co do vzhledu velmi znatelně inspirováni americkými protějšky, což ale rozhodně není na škodu (skupince hrdinů pak jednoznačně dominuje humanoidní medvěd s obřím rotačním kulometem). Vidíme také řadu destrukčních scén, které vypadají jednoduše epicky a nesmírně zajímavě. Z příběhu je zatím známo jen to, že upravení nadlidé jsou produktem sovětského výzkumu tajné organizace „Patriot“ během Studené války, a že představitelé týmu „Ochránců“ zosobňují členy různých národností bývalého Sovětského svazu, jež dlouho skrývali svou tajnou totožnost.

Přišel však čas, kdy je jejich vlast potřebuje, a tak se Ochránci v těžkých okamžicích musí semknout a bránit matičku Rus spojenými silami… Ačkoli vypadá film dobře, může ve výsledku dopadnout mizerně. Vše je otázkou toho, o čem vlastně celý snímek bude, a zda bude příběh fungovat (stejně tak schopnosti postav a jejich plný rozsah nejsou zcela známé)… V Rusku jde film Zaščitniki do kin v únoru 2017, kdy a jestli bude uveden u nás, je otázkou…

Snímek režíroval Sarik Andreasjan a představí se v něm Anton Pampušnyj, Sanžar Madijev, Valerija Škirando, Vjačeslav Razběgajev, Sebastien Sisak, Alina Lanina a další.