TOP 10: Nejočekávanější podzimní premiéry

Po nepříliš vydařeném létu, co se filmových hitů týká, tu máme podzim, který by nám, filmovým fanouškům, mohl aspoň trochu spravit chuť. Vybrali jsme pro vás deset nejočekávanějších snímků, jež nás v horizontu tří měsíců čekají.

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Tim-Burton-Sirotčinec-slečny-Peregrinové-pro-podivné-děti

Tak že by teď? Alenka v říši divů ještě ušla, přesto by režisér Tim Burton konečně potřeboval film, který by ho vrátil zpátky na koně. Od Sweeneyho Todda uběhlo už pár let – ano, považuji to za Burtonův poslední skvělý film – a my, filmoví nadšenci si přejeme, aby nám režisér Karlíka a továrny na čokoládu nebo Střihorukého Edwarda opět vytřel zrak. Proč by to mohlo vyjít letos? Pod scénářem je totiž podepsána Jane Goldmanová, která je známá díky spolupráci s Matthew Vaughnem (Hvězdný prach, Kick-Ass). Držíme palce Time! (v kinech od 29. 9.)

Kubo a kouzelný meč

Kubo-and-the-Two-Strings-international-poster

Podle zahraničních reakcí další výborná práce od animačního studia Laika, které vyrobilo filmy jako Koralína a svět za tajemnými dveřmi nebo ParaNorman. Po technické stránce skvělé dílo a i příběh je dobrý. Film pro celou rodinu, jenž bude nejspíše aspirovat na Oscara za animovaný film. (v kinech od 6. 10.)

Inferno

inferno-2016

Do třetice všeho dobrého? Snad. Filmové zpracování další knihy o symbologovi Robertu Longdonovi má opět na starost Ron Howard (Rivalové, Apollo 13) a v hlavní roli se neobjeví nikdo jiný než sympaťák Tom Hanks, jemuž bude po boku sekundovat britská kráska Felicity Jonesová. Předchozí snímky ze série patřily spíše do průměru, proto doufáme, že loučení – zatím nepadla žádná zmínka o zfilmování Ztraceného symbolu – proběhne ve velkém stylu. (v kinech od 13. 10.)

Jack Reacher: Nevracej se

Jack1

Adaptace románu Jack Reacher: Poslední výstřel se povedla a proto se logicky těšíme i na její pokračování. Režisér a scenárista prvního dílu, Christopher McQuarrie (Mission: Impossible – Národ grázlů), sice u projektu není, nicméně Tom Cruis si našel perfektní náhradu v podobě Edwarda Zwicka (Poslední samuraj, Odpor). Bylo by skvělé, kdyby se opětovná spolupráce Cruise a Zwicka povedla stejně jako v případě Posledního samuraje. (v kinech od 20. 10.)

Doctor Strange

stažený soubor

Skvělé obsazení, povedené trailery. Marvelovská nejnovější sólovka představující nového hrdinu by měla znamenat konečně vstup do světa čar, kouzel a jiných dimenzí. Cumberbatch se na arogantního chirurga, který se promění v mocného mága, hodí jako málokdo. Pokud Marvel odvede standardně dobrou práci, čeká nás zajímavá podívaná. Tohle zkrátka ani snad nemůže dopadnout špatně (ťuk, ťuk, ťuk). (v kinech od 27. 10.)

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny

hacksawridge_markrogers_d0a9525

Velkolepý návrat zatracovaného Mela Gibsona? Soudě dle prvních zahraničních recenzí tomu nejspíš tak bude. Gibson natočil syrové válečné drama podle skutečné události o pacifistovi, který ve válce zachránil hodně lidí a přitom ani jednou nevzal do ruky zbraň. Syrový styl Gibsonovi sedí. Navíc herecké obsazení v čele s Andrew Garfieldem by mohlo být zárukou opravdu skvělého zážitku. Že by Mel útočil na Oscary? (v kinech od 10. 11.)

Příchozí

WQ7fHmF

Proč tento snímek? Protože Denis Villeneuve! Autor depresivních filmů s tak pomalým tempem (Zmizení, Sicario), že to může i leckterého diváka odradit, se vrhnul na látku o mimozemšťanech, respektive o prvním kontaktu lidské rasy s mimozemskou. Zahraniční ohlasy mluví o nadmíru inteligentním sci-fi snímku a opět vyzdvihují samotného režiséra. Útok na prestižní filmové ceny se možná bude konat pouze v technických kategoriích, nicméně se moc těšíme, protože Villeneuve prý tímto snímkem jenom potvrzuje svůj talent. (v kinech od 10. 11.)

Fantastická zvířata a kde je najít

wRC6rgkUVGkcYLK7mDMutF-1200-80

No… tady je to trochu těžší. Každý potterovský fanoušek se asi nemůže dočkat, nicméně střízlivější očekávání je namístě. Jednak to s Harry Potterem má pramálo společného, krom toho, že se to odehrává několik let před jeho narozením, a jednak to trochu zavání typickým hollywoodským tzv. dojením známé značky. Je fajn, že scénář má na svědomí sama J.K. Rowlingová na motivy její stejnojmenné knihy, ale předloha ani náhodou neodpovídá délce tří celovečerních filmů, které jsou celkem naplánovány. Jednak má pouhých 70 stran a jednak je to učebnice, která slouží studentům bradavické školy. Jen aby se z toho nevyklubala podobně zbytečná trilogie jako v případě Hobita (nelynčujte mě). (v kinech od 17. 11.)

Anděl páně 2

TS60d7e0_AndlPn2_ern_20151216_C88T1982

Jiří Strach to zkusí znovu. Po jedenácti letech dal dohromady stejný herecký ansámbl v čele s tandemem Ivan Trojan & Jiří Dvořák, aby navázal na úspěch prvního dílu, který já osobně považuji za jednu z nejlepších českých pohádek 21. století. Tentokráte se s Čertem a Andělem vydáme mezi smrtelníky, aby dvojice našla ztracené jablko ze stromu Poznání, které se díky nim zakutálelo. Pokračování nabídne i mnoho nových vedlejších postav jako jsou Vica Kerekes nebo Bolek Polívka. Tak snad to Strachovi vyjde i podruhé. (v kinech od 1. 12.)

Rogue One: Star Wars Story

2016_157184505

A je to tady! První spin-off hvězdných válek dorazí na konci podzimu a očekávání jsou velká. Režisér Gareth Edwards totiž odvypráví příběh, který se stal mezi třetí a čtvrtou epizodou. Na scéně se objeví i samotný Darth Vader, byť se jeho role neočekává nikterak velká. Felicity Jonesová tu povede skupinu rebelů, kteří mají získat plány k Hvězdě smrti. Film se dočkal několika přetáček a na poslední chvíli došlo i k výměně hudebního skladatele. Tak uvidíme jaký bude výsledek. (v kinech od 15. 12.)