Souhrn největších filmových novinek srpna

Co se stalo v srpnu? Klasické rubriky i největší zprávy ze světa filmu za uplynulý měsíc v jednom článku.

Box office

Srpen byl ve znamení nadvlády Sebevražedného oddílu. Bodejť by ne, když byl film marketingově dokonale připraven již před rokem. Trochu za očekáváním zůstaly sprosté Buchty a klobásy a totálně shořel Ben Hur. Remake velké historické klasiky se vyšplhal na bídných 40 milionů celkem a připsal si na svůj vrub zatím největší letošní průšvih.

Filmové nebe

Kdo nás opustil v srpnu? Nejprve se s námi rozloučil dabér R2-D2 Kenny Baker a na konci měsíce i Gene Wilder, nejen majitel známého memu z Willyho Wonky. Odpočívejte v pokoji, pánové.

Fincher a Světová válka Z?

Fincher se poslední dobou točil okolo hodně projektů, ale žádný z nich nakonec neuspěl. Momentálně pracuje na televizní sérii Mindhunter s Charlize Theron v hlavní roli. Na stříbrná plátna však dosud žádný film vybraný nemá, byť se začalo mluvit o tom, že ho Brad Pitt lanaří do dvojky Světové války Z. Smysl by to dávalo pouze z pohledu dřívějších skvělých spoluprací mezi těmito dvěma ikonami (Sedm, Klub rváčů, Benjamin Button). Tuctový blockbusterový sequel totiž není to, co chceme, aby kapacita jménem David Fincher režíroval.

DCU

Justice League přijde do kin až příští podzim, ale šéfové v DCU se snaží stále informovat o svých nejznámějších hrdinech. Oznamovali se přitom hlavní záporáci – pro Aquamana to bude Black Manta, pro Affleckova Batmana Deathstroke a po Flashovi půjde rovnou celá banda zabijáků jménem Rogues. Co dál? Doug Liman se stal režisérem Justice League Dark, potažmo Dark Universe, jak zní teď nový název. Půjde tak již o třetí týmovku.

Co se bude dít se Supermanem? Ten se samozřejmě s tváří Henryho Cavilla v Justice League objeví, a to rovnou v černém kostýmu. Co se týče sólovky, ta již byla oznámena a zákulisní zdroje uvádí listopad 2019.

Han Solo sólo nepojede

Už nějakou dobu se ví, že sólovku Hana Sola bude natáčet dvojice Phil Lord-Chris Miller a roli hlavního hrdiny převezme po Harrisonu Fordovi Alden Ehrenreich. A protože má film premiéru v květnu 2018, začínají se šířit drby o obsazení dalších rolí. Han Solo bude mít kolem sebe dva největší parťáky – Chewbaccu (nejspíš Joonas Suotamo, který byl už v sedmičce) a Lando Calrissiana, jehož by si podle všech indicií měl zahrát Donald Glover. Nic potvrzené ovšem zatím není.

Hvězdné Dannyho parťačky

I když se Krotitelky duchů nepovedly v žádném směru, studia to s ženskými týmovkami zkouší dál. Dalšími na řadě jsou známé Dannyho Oceana. Film s názvem Ocean´s 8 nabírá poslední dobou neskutečná jména. Jen posuďte: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Rihanna, Sarah Paulson (nepotvrzená), Mindy Kaling a Awkwafina. A to ještě nejsme u obsazení všech rolí! Natáčet by se mělo začít už v říjnu, režíruje Gary Ross (první Hunger Games).

Mafiánská esa

Antoine Fuqua bude s největší pravděpodobností opět remakovat remakovanou klasiku. Zatímco jeho Sedm statečných do kin vtrhne co nevidět, Scarface bude mít před sebou ještě trnitou cestu. Zasazení by podle všeho mělo být do současného Los Angeles, příběh je však obestřen tajemstvím. Za scénář je však zodpovědný Jonathan Herman (Straight Outta Compton) takže…GTA: San Andreas? Nebo konečně nějaké zlaté sošky pro afroameričany? Uvidíme.

Druhou zprávou z mafiánského světa je konečné přiblížení Irishmana realizaci. O co jde? Martin Scorsese se už pěknou řádku let snaží o převedení románu I Paint Your Houses do filmové podoby. Do hlavních rolí si pak nežádá nikoho jiného než Al Pacina s Robertem De Nirem. Jako krásné shledání po letech a důstojné ukončení kariéry všech tří osobností by tento film o nájemném vrahovi v důchodu, po kterém jdou mafiáni, byl ideálním. Snad se všechno povede a natáčet se začne brzo.

John Turturro a jeho Ježíš

Mělo se jednat o remake francouzské komedie Going Places. Nedávno však internet zasáhlo oznámení, že ve skutečnosti se natáčí spin-off Big Lebowskiho s hlavním hrdinou Jesusem Quintanou. John Turturro si přitom nejen známého kuželkáře zahraje, ale také natočí podle svého vlastního scénáře. Bratři Coeni zřejmě nemají čas nebo je látka nezaujala. Každopádně se těšíme, cokoliv spojené s Big Lebowskim nás zajímá. Zvlášť, když v dalších rolích figurují taková jména jako Bobby Cannavale, Audrey Tautou nebo Susan Sarandon.

Jared Leto v Blade Runnerovi

Sequel Blade Runnera se již natáčí. V hlavní roli bude Ryan Gosling pátrat po Harrisonu Fordovi a ve filmu se objeví ještě třeba Robin Wright nebo Dave Bautista. Nedávno byl potvrzený další herec – v Blade Runner 2 si zahraje Jared Leto. Všichni tipují, že nějakého replikanta, my se necháme překvapit. Režisér Villeneuve každopádně nasazuje ďábelské tempo – co rok, to film, což při prozatímních kvalitách rozhodně schvalujeme a doufáme, že pokračování Blade Runnera nebude výjimkou.

Avengers a Strážci galaxie v Infinity War

Už je to víceméně jasné. Velký fialový záporák Thanos se postupně objevoval v každé větší týmovce od Marvelu a řada lidí si tedy spojila jedna a jedna a začala šířit zprávu, že v Infinity War se spojí hrdinové z Avengers a Guardians of the Galaxy. Marvel nic takového ještě nepotvrdil, ale nedávno si hubu na špacír pustil Vin Diesel a tuto informaci potvrdil. První z chystaného dvojfilmu Infinity War bude mít premiéru v květnu 2018 a začít natáčet by se měly oba dva díly zároveň ještě letos.