Jared Leto jako legendární Andy Warhol

Joker si brousí zuby na dalšího Oscara. Zahraje si totiž hlavní roli v plánovaném životopisném snímku o pop artové ikoně 60. let.

Jared Leto možná tak často nehraje, ale když už, tak to stojí za to. Všestranný umělec a mj. například frontman rockové kapely 30 Seconds to Mars nás letos zaujal svým komiksovým Jokerem v Sebevražedném oddílu a další filmovou odmlku rozhodně neplánuje.

Již v příštím roce by se měl objevit v dlouho očekávané dvojce Blade Runnera (režie Denis Villeneuve) a tím výčet zajímavých rolí nekončí. Nově bylo oznámeno, že si Leto zahraje roli kultovního umělce (nejen) šedesátých let Andyho Warhola. Ten je znám především díky uměleckému směru zvaný pop art, ale kromě toho se aktivně pohyboval i ve světě módy, kinematografie nebo hudebního průmyslu. Jeho jméno je opravdovým symbolem nadčasové tvůrčí kreativity druhé poloviny dvacátého století a jeho osobní život sebou nesl mnoho zajímavých momentů včetně několika pokusů o vraždu nebo jeho vyhlášené drogové večírky s těmi nejlepšími světovými umělci té doby.

1000509261001_1283298450001_Bio-Mini-Bio-Andy-Warhol-SF

Warhola už na stříbrném plátně či v některé z televizních televizních inscenacích ztvárnila celá řada herců. Z těch nejzajímavějším jmenujme například Davida Bowieho, Guye Pearce, Billyho Hardera či Johna Camerona Mitchella v nedávno zrušeném Vinylu. Jared Leto už doma jednoho Oscara má, za snímek Klub poslední naděje, ale nikoho jistě nepřekvapí, že po něm bude tento talentovaný herec pokukovat i v roli génia Andyho Warhola.

Jméno režiséra ještě nebylo oznámeno, ale o scénář se postará kvalitou prověřený Terence Winter. Ten má na svědomí například úžasného Vlka z Wall Street či televizní pecku Impérium – Mafie v Atlantic City.