Bond 25: Pohádková smlouva pro Daniela Craiga

Zdroj: Universal Pictures

V květnu letošního roku dalo Sony najevo, že o Daniela Craiga jako Jamese Bonda i nadále stojí. Za účast v pětadvacáté bondovce mu byla slíbená odměna ve výši 100 milionů dolarů. Podle nejnovějších informací může Craig obdržet až 150 milionů dolarů, pokud podepíše smlouvu na další dva filmy.

Zatím není jasné, jestli Craig tuto nabídku přijme. V květnu se proslýchalo, že není rozhodnut, zda se v legendární roli objeví. Filmová studia si však Daniela Craiga, jak se zdá, chtějí udržet za každou cenu.

Distribuční smlouva Sony vyprchala po natočení snímku Spectre. Podle všeho ale Sony plánuje kontrakt s Eon Productions obnovit a natočit další dva díly legendární série, samozřejmě s Craigem v hlavní roli. Už teď je ale jasné, že režisér Skyfall a Spectre Sam Mendes se na dalším pokračování podílet nebude.

Pokud by se Craig rozhodl nabídky nepřijmout, o uchazeče o roli světoznámého tajného agenta nouze nebude. Teoreticky by se jako nový Bond mohl představit Tom Hiddleston, Idris Elba, Michael Fassbender, Jamie Bell nebo James Norton.