Benicio Del Toro versus Predátor

Z konkurzu na drsňáka, který si to rozdá s nezničitelnou potvorou z vesmíru, vyšel vítězně držitel Oscara Benicio del Toro.

Už už to vypadalo, že hlavní roli ve snímku režiséra Shanea Blacka, který natočí plnohodnotné pokračování kultovní predátoří série, získá čím dál vytíženější James Franco, ale nakonec je vše jinak. Film The Predator (prozatímní „pracovní“ název) světu vrátí vraždícího emzáka, jemuž šel původně po krku Arnold Arnold Schwarzenegger nebo Danny Glover, ale ty v únoru 2018 spíš nečekejte. Štafetu nyní přebírá Portoričan Benicio Del Toro.

Tento devětačtyřicetiletý herec má za sebou spoustu skvělých rolí a dokonce i jednoho Oscara za vedlejší roli ve filmu Traffic – Nadvláda gangů. V poslední době nás oslnil především ve filmech jako Sicario, Che Guevara či Perfektní den, mihl se i u Marvelu jako Collector a není žádným tajemstvím, že se objeví jako padouch v osmé epizodě Star Wars.

Predátor patří mezi absolutní klasiku žánru a myslím si, že budu mluvit za všechny fanoušky, když řeknu, že zde se neúspěch prostě neodpouští 🙂 Tvůrčí tým je nyní na velmi slibné úrovni a pokud vše klapne, tak se možná můžeme těšit na ten správný sequel, na který se čeká prakticky už od prvního dílu této série z roku 1987.