Víkendové tržby: Sebevražedný oddíl svérázně dominuje

Sebevražedný oddíl plný zloduchů sejmul akčního hrdinu Jasona Bournea, který byl minulý víkend neporazitelný, a s velkým přehledem ho odhodil na úctyhodné druhé místo.

  1. místo – Sebevražedný oddíl: 135,1 milionů, novinka
  2. místo – Jason Bourne: 22,7 milionů, 2. týden v žebříčku
  3. místo – Matky na tahu: 14,2 milionů, 2. týden v žebříčku
  4. místo – Tajný život mazlíčků: 11,6 milionů, 5. týden v žebříčku
  5. místo – Star Trek: Do neznáma: 10,2 milionů, 3. týden v žebříčku
  6. místo – Já, kocour: 6,5 milionů, novinka
  7. místo – Zhasni a zemřeš: 6 milionů, 3. týden v žebříčku
  8. místo – Nerve: Hra o život: 4,9 milionů, 2. týden v žebříčku
  9. místo – Krotitelé duchů: 4,8 milionů, 4. týden v žebříčku
  10. místo – Doba ledová: Mamutí drcnutí: 4,3 milionů, 3. týden v žebříčku

Sebevražedný oddíl má celosvětově výnos přes 267 milionů dolarů. Srpnový rekord, který drželi do té doby Strážci Galaxie, zvládl Sebevražedný oddíl směle předčit. Očekávaná hot novinka v USA utržila hned za první víkend až přes 135 milionů dolarů. Z ohromného čísla plyne, že si diváci (i přes některé záporné recenze) nenechali snímek ujít a především komiksoví fanoušci s nadšením okupovali kina. Ovšem, jestli si film svůj status quo na delší dobu udrží, nebo přijde vystřízlivění, o tom se nyní dost polemizuje.

Na tahu jsou Matky! Právě ony si díky svému humoru skvělou třetí příčku nenechaly nikým sebrat. John Lucas a Scott Moore – správná dvojka mužů, kteří mají na svědomí jak režii, tak i scénář.

BadMoms1

Do topky se nám dostala i filmová novinka, rodinná komedie Já, kocour (Nine Lives).

Dále bych se z uvedeného žebříčku ještě pozastavila u hororu Zhasni a zemřeš, který se ani v kinech nestačil ohřát a již se plánuje jeho sequel. Bude stejně tak děsivý? Na to si ještě počkáme, ale je již známo, že režie se opět ujme David F. Sandberg a scénář pro něj znovu vytvoří Eric Heisserer.

recenze zhasni a zemřeš

Nejlepší desítku uzavírá animák Doba ledová: Mamutí drcnutí. Pod mamuty se ale náhle prolomil led. Pokles je znát. Z minulé šesté příčky (10,5 milionů) jim tržba hned první srpnový víkend, v porovnání s předchozím, klesla zhruba o polovinu (na 4,3 miliony dolarů).