Potvrzeno: Avengers potkají Strážce Galaxie!

To, o čem se delší dobu spekulovalo, se skutečně stane. Dvě frakce komiksových superhrdinů ze stáje filmového Marvelu – Avengers a Strážci Galaxie – spojí síly v nadcházející týmovce Infinity War.

Iron Man, Rocket Raccoon, Kapitán Amerika, Star-Lord, Thor, Groot a další. Všechny oblíbené postavy pěkně pohromadě v jednom filmu. Mokrý sen většiny komiksových fanoušků se splní v květnu 2018, kdy vtrhne do kin „trojka“ Avenegrs s podtitulem Infinity War. Klaďasům půjde po krku superpadouch Thanos a dal bych ruku do ohně za to, že půjde o nejvýpravnější komiksovou adaptaci všech dob.

Spolupráci Strážců s pozemským týmem rozhádaných hrdinů potvrdil na svém Facebooku herec Vin Diesel, který opět propůjčí svůj výrazný hlas animovanému Grootovi. Nejde tedy (prozatím) o žádné oficiální oznámení ze strany MCU, ale berte to v podstatě jako hotovou věc.

thanos

Spojit tyto dvě komerčně úspěšné a divácky nadstandardně oblíbené série dává dokonalý smysl. Marvel poctivě buduje svůj rozšířený filmový vesmír a boj proti Thonosovi, kterému půjde o zkompletování sbírky mocných Kamenů nekonečna (Infinity Stones) a ovládnutí vesmíru, bude jakýmsi vyvrcholením celé komiksové ságy započaté prvním Iron Manem z roku 2008. Filmy tím samozřejmě končit nebudou, ale jestli má být Infinity War vrcholem série, tak je jenom dobře, že u toho budou všichni oblíbení superhrdinové.

Před snímkem Avenegrs: Infinity War, který natočí bratři Russoové, nás čeká ještě Doctor Strange (premiéra 4. listopadu 2016), dvojka Strážců Galaxie (5. května 2017), Spider-Man: Homecoming (7. července 2017), Thor: Ragnarok (3. listopadu 2017) a Black Panther (16. února 2018).