TOP 10: Nejlepší červencové trailery

Co si budeme nalhávat, v červenci se trailery motaly hlavně kolem Comic-Conu, takže ani nezbylo místo na některé velmi kvalitní ukázky (Zúčtování, Snowden). Komiksovky zkrátka táhnou a že se bylo na co koukat…

1) Kong: Ostrov lebek (Comic-Con Trailer) 

Tohle se povedlo. Prakticky z ničeho nic nás semlela první ukázka na nového Kinga Konga – má to drajv, skvělé herecké obsazení a hlavně úžasnou audiovizuální stránku, která šponuje atmosféru na maximum (a zároveň si chytře nechává hlavní záběry opice do filmu). I ta nejbanálnější dialogová výměna mezi Johnem Goodmanem a Samuelem L. Jacksonem se prodává natolik, že máte pocit, že tady půjde o všechno. Zasazení do sedmdesátých let evokující vietnamské peklo už je jen pomyslnou třešničkou na dortu.

V českých kinech: 9.3. 2017

2) Wonder Woman (Comic-Con Trailer)

V duelu komiksových ikon Batman v Superman měla vlastně větší cameo. Naplno se však představí až ve své vlastní sólovce. Tytam jsou deštivé noci a temné souboje, Wonder Woman přeci jen otevírá nové možnosti a v pestrobarevně snímaných lokacích dává svým nepřátelům patřičně na prdel (nechybí laso, brnění, meč, štít…). Připomíná to, a teď se prosím posaďte, prvního Kapitána Ameriku. Svým prostředím a uvolněnou atmosférou DC směřuje k pojetí Marvelu a nevypadá to vůbec, ale vůbec špatně. Zvlášť, když se s Gal Gadot bude po bojištích prohánět i sympaťák Chris Pine.

V českých kinech: 1.6. 2017

3) Sebevražedný oddíl (Official Comic-Con Soundtrack Remix)

Masivní celoroční marketingová kampaň je u konce. Sebevražedný oddíl na Comic-Conu představil poslední větší ukázku a už se za chvíli objeví v kinech. Samozřejmě nechybí kupa nových záběrů a kupa těch starých, opět brilantně sestříhaných do hudby. Trailer „s těma Queenama“ už zřejmě ani letos nic nepřekoná, ale i tahle finální chuťovka zkrátka láká na velkou událost. Margot Robbie je miláček, ze kterého jde strach. Well done!

V českých kinech: 4.8. 2016

4) Doctor Strange (Official Trailer 2)

Prolínání časoprostory, pokřivení reality, fantasktní výjevy…to jsou hlavní ingredience nového traileru Doctora Strange, o kterém tvrdí Marvel, že je v jeho univerzu klíčovým hráčem. Vypadá to, že Cumberbatch se zhostí role na jedničku, Mikkelsen jako hlavní záporák vypadá taktéž nadějně. Trailer má boží hudbu a z části připomíná Počátek či Matrix, což je určitě příjemná vizitka. Uvidíme, zda se bude skutečně jednat o první vlaštovku v obratu k temnějším a vážnějším tónům studia Marvel nebo půjde o další z řad sólových originů.

V českých kinech: 3.11. 2016

5) Justice League (Special Comic-Con Footage)

DC se na Comic-Conu snažilo o jediné – setřást ze sebe vážnou tvář a naprat do lidí materiál, který je zábavný, odlehčený a příjemný. Wonder Woman zafungovala na jedničku a podobně dopadlo i Justice League. Točí se samozřejmě jen pár měsíců, takže moc akce a speciálních efektů neuvidíme. Každopádně zvolená hudba a sympatická předváděčka Flashe a drsňáka Aquamana zafungovala parádně. Vše má navíc pevně v rukou Ben Affleck, který se tak stává novou hlavní tváří celého DC universa, což je vzhledem k jeho ztvárněnému Batmanovi a scenáristickým/režisérským schopnostem dokonalý tah. Těšíme se na plnohodnotný trailer.

V českých kinech: 16.11. 2017

6) Split (Trailer 1)

M. Night Shyamalan se pomalu ale jistě vrací do svých původních minimalistických kolejí. Své mrazivé thrillery s šokujícími pointami bohužel před pár lety vyměnil za bezpohlavní ploché blockbustery…a diváci ani kritici si opravdu servítky nebrali. Split ale vypadá velice dobře už jen díky tomu, že si Shya napsal scénář sám a ten se drží jednoho velkého tématu – schizofrenie. Obsazený James McAvoy na sebe strhává veškerou pozornost a se znepokojujícím vrzáním houslí dodává traileru patřičný říz.

V českých kinech: –

7) Hacksaw Ridge (Official Trailer) 

Mel Gibson je zpátky! Krásný vizuál, podmanivá hudba a především velký příběh člověka, který šel proti všem a těm taky ukázal, že i pacifista má ve válce své opodstatnění. Z Andrew Garfileda je sympaťák a trailer vypadá, že ho natočil buď Clint Eastwood nebo Steven Spielberg. Stará škola se pozná a my přejeme Melovi úspěch. Nakročeno k němu má více než dobře.

V českých kinech: 3.11. 2016

8) Fantastická zvířata a kde je najít (Comic-Con Trailer) 

Harry Potter byl globální fenomén. Své pole však vyklidil už před několika lety, takže…je potřeba vydojit značku dál. J.K. Rowling potřebuje znovu zaplatit nájem a je nutnost vychovat další generaci dětí a puberťáků. Trailer má vše od ustanovení záporáka přes průvodce novým světem až po nenápadná vodítka k světoznámé značce…Harryho Pottera. Podzim bude ve znamení kouzlení a čár.

V českých kinech: 17.11. 2016

9) Buchty a klobásy (Red Band Trailer 2)

Vypadá to, že parta kolem Setha Rogena a Jonaha Hilla udělala pro animák to, co Deadpool nedávno pro komiksy. Přinesla svěží vítr, vzala klišé a tím nejlepším možným způsobem ho přeměnila na tunu nekorektní a sprosté zábavy. Buchty a klobásy zatím sbírají nadšené reakce a i další eRkový trailer ukázal, že tady nouze o dvojsmysly a citace slavných děl vážně nebude. Pár nových hlodů (toaletní papír) opravdu stojí za to.

V českých kinech: 25.8. 2016

10) Král Artuš: Legenda o meči (Official Comic-Con Trailer) 

Patrně jeden z nejslabších kousků na Comic-Conu, ale stále dostatečně atraktivní a atmosférický, aby se vešel do nabitého výčtu měsíce. Král Artuš má totiž dvojsečnou zbraň – Guye Ritchieho, u kterého někdo nemusí zkousnout netypické snímání středověké doby a někdo zase může vítat novátorský přístup ke klasické látce. Jasno budeme mít až u premiéry, trailer každopádně překvapil a vnesl do diskuzí několik otazníků.

V českých kinech: 23.3. 2017

Solidní nadílka, co říkáte? V srpnu takové hody zřejmě nebudou. Každopádně za zavřenými dveřmi byl promítán např. Spider-Man: Homecoming nebo druzí Strážci galaxie. Na tyto filmy čekáme první teasery co nevidět, stejně jako třeba na další ukázku z Rogue One nebo dalšího Resident Evilu. Tak zase příště.