Drb týdne: J.J. Abrams natočí pokračování Muže z oceli

Na internetu se vyrojily zprávy, že se Warneři snaží uhnat režiséra nových Star Treků a posledních Hvězdných válek.

Spasitel upadajících filmových sérií. Jinak se snad ani o J.J. Abramsovi nedá mluvit. Mission: Impossible, Star Trek a Star Wars, to je výčet filmů, kterým vtiskl svou tvář obrýlený geek z New Yorku. Dokázal tak efektivně předvést klasická dobrodružství novým fanouškovským generacím. A nyní se prý k něčemu podobnému schyluje i u Supermana.

Muž z oceli v roce 2013 úspěšně nastartoval budování rozšířeného filmového universa podle příběhů ze stránek DC Comics. Režíroval tehdy Zack Snyder, ale ten po nemasném neslaném blockbusteru Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti ztratil podstatnou část důvěry hlavounů studia Warner Bros. a nadcházející týmovka Justice League bude nejspíš jeho posledním výrazným tvůrčím příspěvkem v rámci této filmové ságy. Komu tedy hodit na krk sequel nejslavnějšího superhrdiny? Zákulisní drby mluví jasně – Muže z oceli 2 natočí J.J. Abrams!

jj-abrams

Na jednu stranu to dává perfektní smysl. Abrams v roce 2002 napsal scénář s názvem Superman: Flyby, který měl na stříbrné plátno převést režisér McG. K realizaci projektu tehdy sice nedošlo, ale jestli Warneři něco potřebují, tak je to tvůrčí jistota a režisér novodobých Star Treků či loňské miliardové Síly se probouzí takovou zárukou bezpochyby je. Otázkou tedy zůstává, zda by pracovně vytížený Abrams (produkce dalších epizod Star Wars) našel čas a chuť k práci s příběhy Supermana.

Tímto však fámy a spekulace ohledně rozšířeného DC Universa nekončí. V následujícím přehledu jsou shrnuty (internetem kolující) plánované premiéry filmů i s jejich možnými režiséry či potenciálními zápletkami a jde vskutku o zajímavé čtení:

Aquaman – 27. července 2018 – ve filmu se má objevit superpadouch Ocean Master, ale spíš jen jako cameo. Jeho postavu si prý tvůrci šetří pro další příběhy a hlavním záporákem bude tedy již potvrzený Black Manta
Muž z oceli 2 – 5. října 2018 – režie J.J. Abrams, Doug Liman nebo Edgar Wright?
Shazam – 5. dubna 2019 – režie Sam Raimi nebo Shawn Levy?
Batman – 14. června 2019 – Ben Affleck jako režisér, producent a představitel netopýřího muže drží tvůrčí otěže pevně v rukou a vybírají se možní záporáci
Sebevražedný oddíl 2 – 1. listopadu, 2019 – režie se ujme opět David Ayer a údajně se máme těšit na padoucha jménem Deathstroke, ale možná prý přijdeme o Jokera Jareda Leta, který se výrazně nepohodl se studiem kvůli sestříhání jedničky
New Gods – 3. dubna, 2020 – režie George Miller?
Green Lantern Corps – 24. července, 2020 – režie Alfonso Cuarón?
Justice League 2 – 2. října 2020 – režie Patty Jenkins?

Údajně se jedná o několika televizních seriálech přímo propojených se světem Justice League a hlavními kandidáty jsou prý Mladí Titáni (Teen Titans) a Secret Six. Do poloviny září letošního roku mají přijít oficiální oznámení ze strany Warner Bros., tak jsme zvědaví, kolik z výše uvedených spekulací bude potvrzeno.