5 důvodů, proč jít na Ben Hur

Do kin právě přijíždí remake klasiky, která s počtem vyhraných Oscarů patří na pomyslný stupínek rekordmanů. Proč stojí druhý pokus o zpracování nemilosrdných antických závodů za to?

1. Remake legendy

Původní snímek ve své době uchvátil jak diváky, tak i kritiky. Když má původní film tak dobrou pověst, chcete vidět jak jeho modernizace dopadne.

2. Starověký Řím

Počinů, které se v posledních letech odehrávaly ve starých dobách, je poskrovnu. Řím je období lidstva, které je prostě sexy a které má rozhodně co nabídnout.

3. Napínavé závody

Rychlá auta se prohánějí na stříbrném plátně skoro v každém filmu, ale povozy poháněné pravými koňmi? Ta zas tak časté není. Bude příjemné osvěžení vidět místo mechanických zdrojů bojovat o první místo povozy poháněné živými bytostmi?

4. Morgan Freeman

Afroamerický herec je sázka na jistotu. Jeho charisma a především sametový hlas slibují zvýšení kvalitativní úrovně o pár stupínků.

5. Akce

Ben Hur je především vizuální orgií a nešetří napínavými scénami, kde mají hlavní slovo speciální triky. Bude se bojovat, umírat i zabíjet v takové míře, jakou byste si u podobného díla představovali.