Trailer #1: Imperium (2016) – Daniel Radcliffe ve světě neonacistů

Bývalý představitel kouzelnického učně Harryho Pottera je letos na roztrhání a natáčí jeden film za druhým. V traileru k jeho nejnovějšímu snímku Imperium, hraje Daniel Radcliffe „nácka“, který musí infiltrovat extremistickou skupinu, aby pomohl FBI odhalit plány neonacistů na sestavení bomby.

Nate Foster (Daniel Radcliffe) je agentem FBI, který vyniká nadprůměrnou inteligencí a dovede umně manipulovat lidmi. Ale když zjistí, že se má vmísit mezi pravicové extrémisty, je ve videu patrné, jak o úspěchu akce pochybuje. Přesto se rozhodne nebezpečí podstoupit a s oholenou hlavou a nacistickým tetováním se vrhne vstříc společenskému chaosu, který se chystá.

Snímek Imperium je inspirován skutečnými událostmi. Na scénáři spolupracoval Michael German, který byl sám mnoho let špionem v neonacistické skupině. Režisérem Imperia je Daniel Ragussis, podle kterého je téma vzestupu extremistických skupin nyní více než aktuální, a proto se rozhodl ve spolupráci s Germanem snímek s touto tématikou natočit.

Premiéra v USA se bude konat letos v srpnu, ale kdy Imperium vstoupí do českých kin, zatím není jasné.