Trailer #1: Godzilla: Resurgence (2016): Větší a hrozivější

Na konci července se do kin země vycházejícího slunce po dlouhých 12 letech vrací král všech monster. Podívejte se na finální ukázku, než se Tokio po devětadvacáté promění ve změť sutin a plamene.

Po úspěchu druhé americké reinkarnace Godzilly Garetha Edwardse před dvěma lety přišlo domovské studio radioaktivního dinosaura TOHO s nápadem oživit godzillí sérii. Naposledy se v Japonsku objevila ve Final Wars (2004), kde mimo jiné nakopala zadek Emmerichovu leguánovi z roku 1997.

Nová Godzilla, jak zní v překladu japonský název snímku, který se v Japonsku promítne už 29.7., slibuje větší a hrozivější monstrum. Lidstvo je po teroristických útocích a přírodních katastrofách, které se v posledních letech na světě odehrály, otupělé a tak příchod dobře známé hrozby… není tak hrozný. A není se co divit. Godzilla možná vypadá děsivěji a míň gumově, než její starší japonští bratříčci. Nicméně děsivě spíše ve smyslu, že si prošla osobním fyzickým a psychickým peklem. Podvyživený tvor v ukázce staticky máchá ocasem a herci o něčem mluví za doprovodu generické hudby.

Doufejme, že to nejlepší si tvůrci schovali do filmu, protože zatím velký návrat do rodné země vypadá dost rozpačitě.