TOP 10: Největší události z Comic-Con 2016

Mekka všech nerdů a geeků (a nejen jich), Comic-Con, právě v neděli skončil. Velká studia jako Universal, Pixar, Paramount, Fox či Sony tentokrát do San Diega nedorazila, čili se letošní ročník vyprofiloval v souboj komiksových značek Marvel a DC. Oznámení, trailerů a informací bylo i tak dostatek. Většinu z nich jsme vám již přinesli v samostatných článcích, zde se na výběr toho nejzajímavějšího z Comic-Conu 2016 v San Diegu podívejte ještě jednou na jednom místě.

10) Blair Witch

Z obyčejného hororového projektu s názvem Woods se překvapivě vyklubal sequel k téměř dvacetileté klasice, která odstartovala úspěšný subžánr found footage ve velkém. Řeč je samozřejmě o Záhadě Blair Witch. O pokračování, které má přijít do kin za dva měsíce, jsme psali již zde. Trailer navnadil solidně, uvidíme, jak na tom bude výsledný film.

9) Fantastická zvířata a kde je najít

Warneři si svým slotem podmanili velkou část obecenstva. Svůj podíl má na tom i „geekovsky“ naladěný Eddie Redmayne, hlavní hvězda připravovaného snímku Fantastická zvířata a kde je najít z prostředí Harryho Pottera. Panel totiž začal Redmayne stylově bezprostředním kontaktem s publikem a společně rozsvítili celou halu kouzlem „lumos maxima“. K povídání studio přisadilo ještě zbrusu nový trailer, o kterém jsme již psali tady.

8) Doctor Strange

Benedict Cumberbatch si musel letošní Comic Con náležitě užít. Nejen, že je od nynějška ve stáji Marvelu, ale je taktéž hlavní tváří seriálového Sherlocka, jehož tvůrci vyrukovali s teaserem na čtvrtou sezonu. Doctor Strange každopádně přišel s druhým plnohodnotným trailerem a v panelu představil všechny hlavní hvězdy, které dávají dohromady jednu z nejsilnějších sestav marvelovských sólovek. Režisér Scott Derrickson nezapomněl připomínat, že Doctor Strange bude jiný a přinese do zajetého MCU svěží vítr. O tom, zda je to pravda, se přesvědčíme už začátkem listopadu.

7) Sebevražedný oddíl 

Na minulém Comic Conu se David Ayer dušoval, že tenhle film bude pecka a udělá vše proto, aby se tak stalo. Jako návnadu vyslal mezi lidi první ukázku a od té doby jede Suicide Squad na plné obrátky. Velké trailery, plakáty, klipy… marketingově je film  neskutečně vymazlený a i teď, pár týdnů před premiérou, nenechal tým kolem Davida Ayera (který přišel nahajpovaný minimálně stejně jako loni) nic náhodě a na Comic Conu předvedl finální trailer. Panel by se dal přejmenovat spíše na „Will Smith a ostatní“, ale i tak se jednalo o příjemné překvapení (pohled Jareda Leta je mírně řečeno znepokojující). Na film nás kina lákají svými nálepkami a plakáty už pěkných pár měsíců a vzbuzují v nás pocit velké události. Modlíme se, aby to byla pravda.

6) Defenders

Daredevil ukázal, že spojení Marvelu s Netflixem funguje skvěle a letos se nám poprvé ukázkami potvrdily jejich nadcházející plány, které povedou k seriálové týmovce Defenders. Představil se nám Luke Cage a Iron Fist, přičemž zejména první jmenovaný dostal do vínku opravdu kulervoucí ukázku. Opravdu lehkého teaseru se dočkala i třetí sezona Daredevila. K týmu Defenders patří ještě Jessica Jones a objeví se zcela jistě i Punisher, který nedávno v Daredevilovi hostoval a ukradl si celou druhou sérii pro sebe.

5) Captain Marvel

Oznámilo se to, co už všichni nějak tušili. Do řad Marvelu přibude další postava a další nadějná herečka. Brie Larson ztvární populární Captain Marvel a bude tak sekundovat svým etablovaným kolegům, se kterými se už teď zvěčnila na hromadné selfie. Premiéra je stanovena na březen roku 2019. Režisér/ka tohoto projektu je stále velkou neznámou.

4) Justice League

Že se začala natáčet Justice League všichni věděli. Že k nám ale dorazí trailer už teď, nečekal snad nikdo. Velmi milé překvapení měl tu čest oznámit Zack Snyder, který se očividně z vlažných až negativních reakcí z jeho posledního filmu Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti ještě neoklepal. Trailer zahrál na odlehčenější notu a materiál vypadá už teď slibně. Na plnohodnotný trailer si každopádně počkáme minimálně do konce roku. Na skok se v panelu k Justice League stavili i režiséři všech očekávaných týmovek, z nichž především James Wan sršel nadšením a správným zápalem pro věc, když prozradil, že do jeho Aquamana protlačí své hororové trademarky a Atlantidu vystaví jako děsuplné a tajemné hlubinné místo.

3) Guardians of the Galaxy Vol. 2

Správně ztřeštěným panelem byla předváděčka na druhé Strážce galaxie. Režisér James Gunn jel na nějakých drogách, stejně jako komická dvojice v oblecích, která veškeré herecké obsazení neustále doprovázela. Třešničkou na dortu bylo zjevení Michaela Rookera ve svém kostýmu. Štáb na Comic Conu představil i menší ukázku z filmu, která sice není online, ale server Collider se o něm rozpovídal jako o velmi vtipném příspěvku s dodatkem, že malého Groota si okamžitě zamilujete. Představen byl taktéž Kurt Russell jako otec Star-Lorda a potvrzena byla i fáma, že se ve filmu objeví i Sylvester Stallone. Čili Tango i Cash? Plnohodnotný trailer čekáme někdy na podzim, v kinech se Strážců galaxie 2 dočkáme v květnu příštího roku.

2) Spider-Man: Homecoming

V podstatě podobný scénář měl i nový Spider-Man. Kevin Feige, který celý masivní Marvel panel doprovázel, opět představil hlavní osobnosti nového filmu ze své stáje a především Tom Holland si ovace a sdílení informací užíval. Z řetězů se však utrhl, když viděl ukázku sestříhanou právě pro Comic-Con. Menší ochutnávka strhla i většinu davu. Collider nabízený materiál opět podrobil analýze a všichni se shodli, že půjde o klasický high school movie (zmíněn byl legendární John Hughes) o pubertě a snaze žít dvojí život, což ostatně potvrdil i režisér Jon Watts. Je to prý vtipné, svěží a dočkáme se i Vultura, kterého si zahraje Michael Keaton. Trailer tipujeme opět někdy na podzim, přičemž film se do kin podívá v červenci 2017.

1) Wonder Woman

DC v podstatě poslechlo fanoušky a začalo jim jít naproti. Po odlehčenějším traileru na Justice League se v podobně laděném duchu ukázala i Wonder Woman. Rozdílem je, že Wonder Woman je již ve stádiu postprodukce, čili z traileru sálá velká porce akce, krásný vizuál se sytými barvami a důraz na postavy (zejména vztah mezi Gal Gadot a Chrisem Pinem). Těšíme se moc a nad DC rozhodně nelámeme hůl.