Tipy na červenec: Matt Damon, Anna Kendrick a šílenci vám zpříjemní léto

Spousta volného času, pohoda a přemýšlení nad produktivním strávením červencových dnů. Pokud nevíte, co dělat místo učení se na zkoušky či chození do práce, navštivte kino. To i v „okurkové“ části roku nabízí pár filmů, co stojí za pozornost.

Očista: volební rok

Již potřetí budeme mít možnost nahlédnout do světa, který je zmítaný násilím pouze jedinou noc v roce. Hlavní postavou je tentokráte senátorka Charlene Roanová, jejíž hlavním bodem při kandidatuře do Bílého domu je zrušení oné brutální noci. To se samozřejmě řadě lidí nelíbí a tak bude další očista pro odpůrkyni zaběhlých pravidel životně nebezpečná. Má sice velkou ochranku a pořádně zabezpečený dům, ale lidí toužících po jejím skalpu je opravdu hodně. Opět se můžeme těšit na tíživou atmosféru, dramatické momenty a všudypřítomné násilí.

Premiéra: 7.7. 2016 (CinemArt CZ)

Mike i Dave shání holku

Bratři Mike a Dave Stangleovi jsou vykutálená dvojka. Ne všech akcích, kterých se zúčastní, jsou to právě oni, kdo nejvíce paří a kdo vymýšlí nejrůznější šílenosti k pozvednutí zábavy o několik úrovní výše. Jejich ulítlé nápady ale končí vždy katastrofou a nezapomenutelným zážitkem pro všechny zúčastněné. Když jejich sestru čeká svatba na Havaji, je jim dáno ultimátum. Na svatbu si musí sehnat partnerky, které je budou krotit. To se oběma populárním lvům salonu povede, ale jejich doprovody nejsou tak krotké, jak by se na první pohled mohlo zdát. V hlavních rolích Zac Efron, Adam DeVine, Anna Kendrick a Aubrey Plaza. Trailer obsahoval několik úsměvných momentů. Herecké obsazení (zvláště co se týče dvou hlavních hrdinek) rovněž slibuje povedenou zábavu.

Premiéra: 7.7.2016 (CinemArt CZ)

Pan Dokonalý 

Anna Kendrick podruhé. Martha na tom po bolestivém rozchodu není zrovna nejlépe. To se však změní, když potká sympaťáka (Sam Rockwell), který opět do jejího života plného mraků přidá tolik potřebné sluneční paprsky a optimismu. Ale vše je až moc dokonalé a záhy dochází ke komplikacím. Ze sympaťáka se totiž vyklube nájemný vrah, kterému jde tak trochu po krku několik zabijáků. To však Marthe nezabrání v tom z nově vzniklého vztahu vystoupit. Skvělí dva hlavní protagonisté, vtip, akce. Příjemná oddechovka, u které se nudit nebudete.

Premiéra: 14.07.2016 (Bohemia MP)

Zhasni a zemřeš 

Hororový počin, který nedá odpočinout mladé Rebecce. Ta se musí vypořádat s hrůzami ze své minulosti a tajemnou bytostí, která je ve zvláštním spojení s její matkou. Boj o život a poznání pravdy, všudypřítomná nejistota a klasické lekačky. Pokud máte rádi horory, tohle byste neměli minout.

Premiéra: 21.07.2016 (Freeman Ent.)

Julieta

Drama z produkce španělské kinematografie sleduje vztah matky Juliety a její dcery Antíe. Obě postihne tragédie, když si pro jejich manžela a otce Xoana přijde smrt. Antíe se stáhne do sebe a její vnitřní nejistota a konflikt vyvrcholí útěkem z domova. Julieta svého potomka marně hledá 12 let. K shledání obou žen postižených nejrůznějšími těžkými životními ranami nakonec dojde. Obě si uvědomí, že vlastně o sobě skoro nic neví a tak začíná jejich společná cesta plná poznávání se. Komorní drama láká dobrými hereckými výkony a „klubovostí“, což je v záplavě samých komerčních snímků příjemná změna.

Premiéra: 21.07.2016 (Bioscop)

Jason Bourne

Matt Damon se vrací ve své kultovní roli agenta trpícího dočasnou amnézií. Syrovost, dramatičnost, dějový spád, charismatický Damon a návrat starých známých. Tady není třeba se dlouho rozepisovat, pro fanoušky žánru povinnost.

Premiéra: 28.07.2016 (CinemArt CZ)