DVD a Blu-ray tipy na červenec: Batman v Polednice v Čarodějnice

V pohodlí obýváku si již brzy budete moci otevřít vychlazený cider a pustit si i s bonusovým materiálem filmové pecky, které jste nestihli v kině nebo proč si je prostě nevychutnat znova? Čeká vás vyhlížená rozšířená verze DC spektáklu Batman V Superman, supernekorektní Sasha Baron Cohen a postrašit zvládnou Čarodějnice s Polednicí.

SUBURRA

Drsný thriller z prostředí mafie, zkorumpovaných politiků a další špíny se odehrává během sedmi dnů a ukazuje rozpad geniálního plánu a začínající válku v ulicích italského Říma. Film režiséra výborného kriminálního seriálu Gomora vás vtáhne a spolehlivě přiková k pohovce.

Na DVD od 13.7.2016 (CSFD – 83%, IMDB – 7,4)

GRIMSBY

Nová a nejméně úspěšná supermegaultra nekorektní komedie Sashy Barona Cohena nalákala na špionážní zápletku řadu zvučných jmen: Rebel Wilson, Marka Stronga, Islu Fisher a Penelope Cruz. Stereotypní anglický hooligan Nobby v dětství přišel o svého bratra. S ním se díky pokusu o atentát setkává a zjišťuje, že se z něj stal tajný agent. Shodou (ne)šťastných náhod a eskapád, včetně vysátí jedu z varlat a úkrytu ve vagíně nadržené slonice, musejí zapomenout na minulost a zachránit svět.

Na DVD a Blu-ray od 13.7.2016 (CSFD – 71%, IMDB – 6,3)

BATMAN V SUPERMAN: ÚSVIT SPRAVEDLNOSTI

Všichni se asi definitivně shodneme, že nejočekávanější komiksový film mimo Marvel nedopadl úplně nejlépe. A to ať se koukneme na čísla hodnocení nebo výnosu. Nicméně rozpočet na tomhle bijáku jde vidět a na velkém domácím kině si tuhle stylovou jízdu s povedenou Affleckovou reinkarnací netopýřího hrdiny, sexy Wonder Woman Gal Gadot a správně šáhnutým Lexem Jesseho Eisenberga užijete. O to víc díky novým scénám, které by ten příběhový zašmodrchanec měly trochu rozmotat.

Na DVD a Blu-ray od 20.7.2016 (CSFD – 65%, IMDB – 7,0)

PŮLNOČNÍ DÍTĚ

Take Shelter společně s hercem Michaelem Shannonem bylo příjemné zjevení nadějného scénaristy a režiséra Jeffa Nicholse. Poté díky snímku Mud vytáhl z kariérního bahna Matthewa McConaugheyho a nyní přichází se sci-fi novinkou o zázračném dítěti, po jehož tajemství prahne vláda a náboženští fanatici. Snímek sklidil ovace na festivalech, rozhodně ho nepropásněte alespoň u vás doma.

Na DVD a Blu-ray od 20.7.2016 (CSFD – 58%, IMDB – 6,8)

TRIPLE 9

Novinku Johna Hillcoata jsme neměli možnost vidět na rozdíl od Země bez zákona na plátně. Hvězdné obsazený thriller o partě zlodějů, kteří naplánují vraždu policisty, aby odvedli pozornost od skutečného místa zločinu, příliš neuspěl ani v zámoří. Pokud vám však Hillcoatův styl sedí, film vás nezklame.

Na DVD od 27.7.2016 (CSFD – 65%, IMDB – 6,3)

ČARODĚJNICE

Sympatický hororový thriller nováčka Roberta Eggerse trochu doplácí na perfekcionistický styl vyprávění a výpravu. Trochu hlubší příběh, než jsou teenageři od výplachů typu Ouija zvyklí, však stojí za pozornost. Boj vyhoštěné rodiny s předsudky, vírou, hladem a možná i podivnými bytostmi z okolních lesů je letošním milým překvapením.

Na DVD a Blu-ray od 27.7.2016 (CSFD – 60%, IMDB – 6,8)

POLEDNICE

Celovečerní debut Jiřího Sládka Polednice, který má se slavnou básní K.J. Erbena pramálo společného, je dalším svěžím překvapením tohoto roku. O to víc, že jde o český film, navíc horor, podaný artovou formou s důrazem na galerijní záběry. Připočtěte si horkou letní atmosféru, Aňu Geislerovou a trochu hrůzného tajemna a máte letní biják jako vyšitý.

Na DVD a Blu-ray od 27.7.2016 (CSFD – 63%, IMDB – 6,8)