TOP 10: Nejlepší role Sylvestera Stallona

Italský hřebec s nezaměnitelnou dikcí si věčnou slávu vydobyl díky boxerskému outsiderovi či válečnému veteránovi. Svět na sebe nyní upozornil významným životním jubileem, k odškrtnutí celého jednoho století mu chybí už jen tři dekády. Pojďme si u této příležitosti připomenout jeho nejlepší filmy. 

10) Cliffhanger (1993)

585204

Uprostřed zasněžených hor dochází k dramatu, které ovlivní několik životů. Gabe Walker se vzpamatovává z životní tragédie, když je povolaný, aby pomohl několika nešťastníkům, kteří uvíznou v horách. Ovšem tito nešťastníci nejsou jen obyčejní turisté, jsou to nebezpečné živly, kterým jde o nalezení jejich lupu. Walker se tak nechtěně dostane do konfliktu se zkorumpovaným agentem FBI a co se zdálo na začátku jako záchrana nešťastníků uvízlých v horách, se později stává bojem o holé přežití.

9) Soudce Dredd (1995)

stallone-judge-dredd

Ještě předtím, než drsnému prosazovateli zákona propůjčil obličej (nebo spíše jen čelist) Karl Urban, stejnou úlohu zastával právě Sly. Klasické béčko, které neoplývá sice kdovíjak náročným dějem, ale vynahrazuje to akcí a zajímavými technickými vychytávkami

8) Mravenec Z (1998)

antz

Animák, v kterém Stallone sice nezaujme diváky svou tváří, ale jeho hlasu se dočkáme. Mravenec Z je v mravenčím kastovním systému pouhým dělníkem, který je však se svým životním údělem nespokojený. Zamiluje se do princezny a souhrou náhod si vymění místo s kamarádem, vojákem Snovačem (kterého právě Stallone namluvil).Dostane se do víru bitvy s termity, z které vyjde jako hrdina, což mu navždy změní život. Ale nic není tak růžové, jak se na první pohled zdá.

7) Vítězství (1981)

escapetovictory590_041438269211_640x360

V této sportovní podívané se koukneme na dění během druhé světové války trochu jinak. Hlavním tématem tohoto snímku je kopaná. Mezi zajatci spojeneckých sil a jejich vězniteli Němci je domluvený velký fotbalový zápas, který je však jen záminkou pro to, aby měli zajatci možnost utéct. Kromě známých hereckých osobností se dočkáme fotbalové legendy Pélého.

6) Demolition Man (1993)

demolition-man

Futuristická podívaná, v které policista John Spartan vede válku proti kriminálníkovi Phoenixovi. Zajímavý pohled na dalekou budoucnost, Sandra Bullock jako Slyova parťačka, zdrařilá akce a nadsázka.

5) Nájemní vrazi (1995)

2272723_l5

Robert Rath se živí jako nájemný vrah, který dlouho nemá ve svém oboru konkurenci. Tu nakonec najde v mladém ambiciozním kolegovi Miguelu Bainovi. Jejich cesty se několikrát zkříží a vše vyvrcholí jednou velkou zakázkou, kdy je cílem jejich snah mladá hackerka Electra, která ukradla přísně tajná data. Rath se díky sledu několika událostí změní z vraha v jejího ochránce a tato dvojice společně musí čelit mladému zabijákovi, který slovo „milost“ nemá ve slovníku. Povedené akční momenty, napínavý konec a ne zcela kladný hrdina. Tohle se Slyovi povedlo.

4) Tango a Cash (1989)

Tango-and-Cash-645x370

Buddy movie, který obsahuje jednu z nejlepších policejních dvojic vůbec. Elegán a klaďas Ray Tango v podání Stallona a neurvalý spontánní policista Gabe Cash (jemuž propůjčil tvář Kurt Russel) musejí najít společnou řeč, aby dostali jednoho mocného šéfa podsvětí. Vtip a hlavně skvělá chemie mezi oběma hlavními představiteli mají za výsledek zdařilý počin.

3) série Postradatelní (první díl 2010)

the-expendables-2

Hrdina tohoto článku v tomto snímku ztvárnil žoldáka Barneyho Rosse, který vede partu ostřílených bojovníků. Herecké obsazení obsahuje ty největší akční hvězdy minulého století a snímek samotný je velkou poctou žánru, kde jsou dialogy zbytečným luxusem. Seznam všech hereckých hvězd v tomto počinu by vyšel tlustý jako Zlaté stránky.

2) série Rambo (první díl 1982)

rambo.0.0

Válečný veterán John Rambo vede v jednom maloměstě proti zlotřilému šerifovi a jeho kumpánovi boj, který je pro hlavního antagonistu příliš velkým soustem. První díl měl takový úspěch, že se dočkal několika pokračování.

1) série Rocky (první díl 1976)

rocky-stallone-flag-xlarge

První místo prostě podceňovaný boxer musel vybojovat. Příběh o outsiderovi se zlatým srdcem nás patří k tomu nejlepšímu ve sportovním žánru, i když jeho kvalita kolísá. Touto rolí si populární herec vydobyl nesmrtelnou slávu. Navíc se dočkal nedávno volného pokračování Creed, v kterém Stallone všechny uchvátil svým hereckým výkonem natolik, že se spekulovalo dokonce o získání Oscara za vedlejší roli.