Festival Fantazie 2016 je za námi

Letošní ročník Festivalu Fantazie byl zase o něco lepší než ten minulý. Opět zde bylo mnoho skvělých lidí s úžasnými cosplayi.


Ani tentokrát program nebyl zklamáním a bylo zde mnoho přednášek, ze kterých jste si mohli vybrat, ale pokud se vám žádná nelíbila, nebyl problém zajít na jídlo do jednoho z mnoha bufetů či stánků, které měly bohatý výběr od smažených a grilovaných jídel až k pizzám. Ovšem pokud už jste neměli chuť na nic z toho, dalo se zajít zahrát některou z deskových her, které byly zdarma k vyzkoušení či navštívit herní halu. Zde byly k vyzkoušení nejnovější hry na Playstation 4, Wii U či sbírka všech her od Blizzardu na herních počítačích. Nebyl problém se u hudebních her vcítit do role DJe nebo rockové hvězdy, nebo si zaválčit s Warhammerem. Pokud vás nebavily počítače, byly k představení stolní hry, popřípadě, pokud máte raději nějakou reálnější akci, Role playing.
Pokud vám vciťování se do jiných postav svědčí nejlépe, byla možnost otestovat své schopnosti na cosplay soutěži, oslnit na slavnostní večer ke Star Treku nebo Pony party.

Poslední možností kam zajít bylo kino, ve kterém se promítaly filmy za vynikající cenu, které nešlo říct ne. Srdce fanouška sci-fi rozechvěl legendární snímek Ikarie XB-1 nebo Den nezávislosti: Nový útok, komiksový požitkář mohl zhlédnout Deadpoola, Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti či Captain America: Občanská válka. 

Co se ubytování týče, nebylo na něm nic zlého až na minimální počet sprch na ubytovně, kde byly čtyři sprchy pro všechny lidi ubytované na základní škole, takže se často tvořila dlouhá fronta. I přesto se jednalo o klasické ubytování jako na podobných festivalech s touto tematikou.

Festival Fantazie byl rozhodně vhodný pro každého fanouška seriálů a filmů, kteří už mají dost probírání různých teorií a fanfikcí jen mezi svými kamarády.