Divergenci už na stříbrném plátně neuvidíme

Třetí díl Divergence moc velké úspěchy neslavil. Poslední díl série s názvem Ascendant proto vynechá kino a usídlí se raději v televizi.

Pro tento překvapivý krok se studio Lionsgate rozhodlo kvůli finančnímu propadu série. Zatímco první dva díly slavily velké úspěchy, letošní premiéra nepřinesla takové výdělky, jaké studio očekávalo. Studio usoudilo, že pro další film bude rozumnější vycházet z menšího rozpočtu. Proto se tvůrci rozhodli vytvořit ze čtvrtého a finálního dílu raději televizní film.

Původně byla premiéra plánovaná na 9. června. Ascendant by tak stál proti World War Z 2 a nové Mumii. Díky změně plánu se s těmito očekávanými premiérami film neutká a tvůrci pro televizní premiéru vyberou nové datum.

Se sérií se ale ještě loučit nemusíme. Na televizní film totiž naváže seriál, který se bude odehrávat ve stejném postapokalyptickém světě, jen s jinými postavami. Ve finále se objeví všechny známé postavy, ale nový seriál rozjedou postavy nové.

Jak bude tento spin-off vypadat a kdo si v něm zahraje, zatím nevíme. Plány jsou teprve v raných fázích. Je jisté, že se tvůrci snaží po posledním neúspěchu vytěžit ze série co nejvíce. Jestli bude seriál slavit stejný úspěch jako první dva díly, je zatím ve hvězdách.