5 důvodů, proč jít na kultovního Terminátora

Za méně než týden vtrhne do kin s obnovenou premiérou legenda sci-fi žánru Terminátor. V hlavní roli se tak představí Arnold Schwarzenegger za svých mladých let, a právě pohled na něj by už sám o sobě mohl kdekoho k plátnu přitáhnout. Nebo potřebujete víc důvodů?

Cameronova vstupenka do nebe šoubyznysu

Ano, správně. Zrovna Terminátor byl pro dnes již populárního režiséra Jamese Camerona snímkem, který mu otevřel zlaté brány Hollywoodu. Sci-fi snímek o terminátorovi T-800 vyslaném z budoucnosti Skynetem, aby zabil Sáru Connerovou, zlákal tolik diváků a nadšenců, že si Cameron za vydělané peníze a popularitu mohl dovolit i takové snímky jako Titanik a Avatar. A ty ho vynesly ještě výš.

Terminator 1

Jedna z model sci-fi žánru

Jak už zde bylo řečeno, Terminátor si jenom svým prvním dílem nadělal takovou fanouškovskou základnu, že si Cameron mohl po zbytek milénia jenom zvesela pískat. Mimo to ale natočil i druhé pokračování, a série se dočkala dokonce až takové obliby, že jsme se dočkali i třetího, čtvrtého a loňského pátého pokračování. Poslední díly už sice nejsou tolik vychvalované, to ale nijak nezužuje počet diváků, kteří se na ně do kina i přesto dostavili.

Kvéry, kam se podíváš

Těžko jenom říct, kolik bouchaček vystřídal ve svých rukou Arnold Schwarzenegger, v Terminátorovi si ale určitě ukrojil pořádný díl. Brokovnice, samopaly, pistole a granáty, od každého z kousků se určitě vystřídalo hned několik typů, a to přiložili ruku k dílu ještě Kyle Reese a samotná Sára Connerová. Na pár okamžiků se podíváme i do postapokalyptické budoucnosti, kde jsou kvéry na úplně jiné úrovni, ale jsou, čímž se Terminátor opravdu stává akčním filmem přesyceným olovem.

michael-biehn-as-kyle-reese-in-the-terminator

Vhodná doba pro osvěžení vzpomínek

Sice není úplně nejvhodnější, jako by byla zrovna pár měsíců po premiéře posledního dílu Terminátor: Genisys, jak se však říká… pozdě, ale přece. Úvod Genisys totiž před zásahem Sáry Connerové s Taťkou replikuje událostí prvního dílu Terminátora, tedy přicestování  T-800 i Kylea Reese, čímž si můžeme v této archaické předloze připomenout, zdali to bylo skutečně přesné.

Chystá se i šesté pokračování

O důvod víc projet celou sérii doopravdy díl po díle od úplného začátku. Genisys sice v celé sérii nadělal pěknou paseku, mnoho věcí zůstalo nevysvětleno a neobjasněno, Arnie však již před premiérou filmu potvrdil svoji účast na šestce, za předpokladu, že vůbec vznikne. Tak snad budou odpovědi čekat právě tam. Mezitím…

0_d3bbc_1b5b8698_XL