5 důvodů, proč jít na akční thriller Jason Bourne

Matt Damon se vrací v jedné ze svých nejznámějších a nejkultovnějších rolí; jako Agent bez minulosti… Filmová série, jež je pokládána za jeden z nejlepších akčních filmových počinů, tak své fanoušky potěší už (pokud nepočítáme Bourneův odkaz s Jeremy Rennerem) čtvrtým pokračováním. Pokud stále váháte, zda kvůli tomuto filmu navštívit kino, zde je 5 důvodů, proč stojí za to Jasona Bournea vidět na velkém plátně…

5. Vyvrcholení celé série

Zatímco ve filmu Agent bez minulosti se Jason Bourne teprve dozvídal, co je vlastně zač a pracně si jak on, tak diváci dávali dohromady střípky příběhové mozaiky dohromady, v tomto díle už Damonův hrdina ví moc dobře, kým je a celkově toho ví možná až příliš. Přesto je tu stále něco, co mu uniklo a on se tak stane hrozbou, těm, pro něž kdysi pracoval… Dočkáme se tak zodpovězení všech otázek? Uzavře se celý příběh Jasona Bournea, nebo to bude vše začátkem něčeho mnohem většího? Jakou úlohu tu bude mít Tommy Lee Jones?

4. Návrat Matta Damona

Trvalo dlouho, než se herec vrátil ke své titulní roli. Radost fanoušků byla tak velká, že studio dokonce přesunulo premiéru pokračování „spin-offu“ Bourneův odkaz s Jeremy Rennerem a nahradilo ji právě Jasonem Bournem. Můžeme se tedy těšit na opěvovaný a vysněný comeback jednoho z nejoblíbenějších akčních hrdinů filmové současnosti.

3. Režisér

Hlavní podmínkou Matta Damona pro návrat do slavné role, byla režijní účast filmaře Paula Greengrasse, jenž natočil druhý a třetí díl série a jeho momentálně nejnovějším filmem je drama založené na skutečné události, týkající se napadení nákladní lodi somálskými piráty: Kapitán Phillips z roku 2013. Za to, že je film nyní venku, tak svým způsobem vděčíme i jemu a pod jeho zkušeným dohledem se tak nemusíme obávat, že bychom od Jasona Bournea nedostali přesně to, co od něj čekáme a co snímky s ním dělalo tolik unikátními a zábavnými.

2. Prostředí

Celý film byl natáčen v USA (Washington a Las Vegas), a v Evropě (Atény a Berlín) a o zajímavé lokace, jež poslouží jako perfektní pozadí všelikým kaskadérským kouskům a akčním scénám tak rozhodně nebude nouze.

1. Velkolepá a dynamická, gradující akční podívaná

To, co všichni od Bourneova nejnovějšího a očekávaného útoku na stříbrné plátno očekáváme a chceme. Agent bez minulosti v nekompromisním konfliktu. Člověk jenž se z „důchodu“ v podobě ilegálních boxerských zápasů a smíření se s tím, co zažil, navrací na horkou půdu. Odpočinek prostě pro lidi jako on není… Prozatím.

Jason Bourne započíná svůj akční běh v kinech už 28. července!