Naprosto každý správný herní pařmen si nenechá ujít v kinech zfilmovanou verzi Warcraftu. A pro pravé fandy tu máme exkluzivní soutěž o velice zajímavé ceny.

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují.

Soutěžní ceny

WoW_Kronika5x World of Warcraft: Kronika, svazek I

Tato kniha je průvodce světem mýtů a legend z dob dávno před příchodem Hordy a stvoření Aliance. Je to ta nejrozsáhlejší a nejpropracovanější historie Warcraftu, která odhaluje dosud nevyprávěné příběhy o zrození vesmíru, vzniku prastarých říší a o silách, které formovaly Azeroth a jeho obyvatele. Nádherná vázaná kniha, vzniklá pod dohledem Chrise Metzena, šéfa Blizzardu, autora mnoha knih a velké osobnosti světa Warcraftu, obsahuje pětadvacet celostránkových obrazů Petera Leeho stejně tak jako mnoho map zachycujících svět v proměnách času, a další kresby Josepha Lacroixe. Je to první část série zkoumající vesmír Warcraftu od dávné minulosti až do moderních dob. Každou ze tří knih lze číst samostatně.

Hra_Warcraft_0120x voucher World of Warcraft
(jeden měsíc předplatné zdarma)

WoW, na rozdíl od všech svých předchůdců, není hra typu RTS, ale jde o žánr MMORPG. Ve hře se vaše postava pohybuje v rozlehlém virtuálním světě, setkává se, baví se a bojuje s jinými hráči, ale také s tzv. NPC postavami. Některé z nich jsou určeny k zabíjení, jiné zadávají takzvané questy, což jsou úkoly, pomocí kterých je hráč postupně prováděn po celém světě.

Hra drží rekord v Guinessově knize rekordů za nejpopulárnější MMORPG hru. Na celém světě hru hrálo, ještě před vydáním datadisku Cataclysm, již přes 12 milionů hráčů. Hra byla nejhranější v počtu měsíčně platících hráčů v období od června 2006 do roku 2008 i mezi lety 2008 a 2011.

Soutěžní otázka

Kdo stojí za hudbou v tomto snímku?

a) Joseph Bishara
b) Ramin Djawadi

Své odpovědi zasílejte na soutez@nafilmu.cz | Warcraft. Soutěž končí 15. června, den poté vylosujeme šťastlivce.

Warcraft: První střet v českých kinech ve 2D, 3D a IMAX 3D od 9. června 2016 (znění: dabing/titulky).