Mel Gibson se vrátí ke Kristovi

Už je tomu pár let, co se sešlo několik kauz kolem světonázorů a povahy Mela Gibsona, které neváhal rozmazat bulvár po celém světě… a Hollywood si začal dvakrát rozmýšlet, kam Gibsona obsadí a proč. Sestup kariérou dolů byl téměř okamžitý a nebýt pár spřízněných kámošů, už by se slavný herec neobjevil na plátnech kin vůbec.

Letos však vše nasvědčuje tomu, že čas léčí a Hollywood se pomalu z negativního mediálního obrazu Gibsona zotavuje. Před kamerami se v českých kinech objeví 15. 9. ve snímku Ve jménu krve a první ohlasy hovoří o hodně povedeném kousku. Důležitější je ovšem to, co se děje, resp. bude dít, za kamerou. Už tomu bude skoro 30 let, co Gibson založil Icon Productions a začal svou režijní dráhu. Největším zářezem je samozřejmě Statečné srdce a Gibson momentálně dokončuje své válečné drama Hacksaw Ridge. Do historie se však zapsal i svým biblickým dramatem Umučení Krista.

Právě film o posledních hodinách Ježíše Krista by se měl dočkat pokračování. Dle časopisu Entertainment Weekly nejkontroverznější film všech dob bude dvojka vyprávět o zmrtvýchvstání Ježíše Krista po jeho ukřižování. Na režijní stoličku usedne Mel Gibson a opět spojí síly se svým dvorním scenáristou Randallem Wallacem. Film nazvaný jednoduše Resurrection of the Christ ještě nemá zřejmě úplně zelenou, ale s ohledem na poslední Gibsonovu aktivitu lze předpokládat, že se preprodukční práce spustí co nejdříve.