Trailer #2: Inferno (2016) – Slavný symbolog zpět na scéně

Tom Hanks alias Robert Langdon je zpět. Tento slavný Harvardský symbolog se vrací ve třetím mysteriózním filmu, tentokrát s názvem Inferno. Opět v režii Rona Howarda.

V Infernu se Langdon probouzí v Italské nemocnici s amnézií. Spolu s doktorkou Siennou Brooks se snaží nalézt své vzpomínky. Ale čas na nikoho nečeká a Robert se musí vypořádat nejen se svou pamětí, ale i se smrtícím spiknutím, které je nějakým způsobem propojené se slavným Dantovým peklem. Vyšetřování ho dostává do nebezpečných situací a bojuje proti neznámému protivníkovi.

Tuto trilogii zahájil film Šifra mistra Leonarda z roku 2006 odehrávající se v Paříži, který vydělal přes 758 milionu dolarů. V roce 2009 na něj navázal film Andělé a démoni. Robert Langdon se tentokrát přesune do Itálie. Záhady bude řešit s doktorkou Siennou Brooks v podání herečky Felicity Jones, která byla nominovaná na Oscara za film Teorie všeho.

Scénář k filmu vytvořil David Koep, který se inspiroval stejnojmennou knihou Dana Browna. Jak si se scénářem poradil a jak celé řešení záhad a závod s časem dopadne, uvidíme v kinech 13. října.

Prozatím se musíme spokojit s novým trailerem a alespoň po kouscích nasávat atmosféru srdce Itálie a nechat se vtáhnout do záhady Dantova pekla.