Proč se bude přetáčet Rogue One: Star Wars Story?

Očekávaný spin-off ze světa Hvězdných válek dostatečně neuspokojil šéfy studia Disney. Kromě odlehčenější atmosféry chtějí přidat i mladého Hana Sola.

Tohle mě trochu děsí. Studio nejprve najme mladého progresivního režiséra s osobitým tvůrčím rukopisem, aby pak následně jeho první sestřih výsledného filmu zkritizovalo za nedostatek těch „starých dobrých Star Wars“ momentů. Gareth Edwards, který nám předloni naservíroval neotřelý restart Godzilly (pro mne osobně jeden z nejlepších filmů tehdejšího léta) se podobně novátorským přístupem měl postarat o snímek Rogue One: A Star Wars Story, tedy první díl mimo klasickou sérii Hvězdných válek.

Internetem kolují zprávy, že se vedení studia Disney nad jeho dílem štěstím příliš nerozplývá a údajně dalo zelenou nákladným letním přetáčkám. To by nutně nemuselo znamenat žádný problém, protože tahle praxe je v Hollywoodu naprosto běžná. Mluví se o tom, že snímek Rogue One je prý až moc temný, drsný a válečný (tedy je přesně takový, jaký jsme si ho před časem vysnili) a to znamená ohrožení pro výsledky box-office. Studio prostě chce po sedmé epizodě s podtitulem Síla se probouzí další miliardový hit.

Rogue_One_cast_revealed

Tvůrci dostali za úkol dostat do filmu více zábavy a trochu odlehčenější atmosféry, která by odpovídala ražení původní trilogie. Věřte nebo ne, ale Rogue One má skutečně dějově končit asi tak 10 minut před začátkem Nové naděje, tedy v momentě, kdy se rebelům podařilo předat ukradené plány Hvězdy smrti princezně Leie.

Dále pak přišel pokyn, aby se ve snímku, alespoň v jedné ve dvou scénách, objevil mladý Han Solo s tváří Aldena Ehrenreicha. Sólovka oblíbeného vesmírného pašeráka je naplánovaná na rok 2018 a je tedy logické, že chce studio dostat jeho tvář do širšího diváckého podvědomí. Snad se tyto změny neprojeví na výsledné kvalitě filmu.

Očekávané filmové dobrodružství Rogue One: Star Wars Story vtrhne do světa letos v prosinci a co se týče hlavních rolí, tak se můžeme těšit na jména jako Felicity Jones, Diego Luna, Riz Ahmed, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Wen Jiang, Forest Whitaker nebo Mads Mikkelsen.