John Boyega míří z Hvězdných válek do pokračování Pacific Rim

Vycházející hvězda britského herce bude v následujících letech stoupat do závratných výšin.

Nebudu lhát. Pokračování megalomanského blockbusteru Pacific Rim – Útok na Zemi mě až doteď nechávalo naprosto chladným a bez problémů bych se bez něho obešel. Další dvě a půl hodiny o obřích robotech, kteří dávají po tlamě nevrlým příšerám z druhé strany galaxie, bych asi nezvládl, ale když u toho bude John Boyega, tak proč ne.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Londýna se dostal do širšího diváckého podvědomí především díky roli Finna v nových Star Wars, ale vězte, že si to strašně dával i parádním béčku s názvem Útok na věžák z roku 2011. Do konce roku by se měl objevit v sci-fi thrilleru Circle, kde doplní už tak solidní obsazení (Emma Watson, Tom Hanks) a do budoucna o něm jistě ještě několikrát uslyšíme.

A teď už k jeho roli v Pacific Rim: Maelstorm. Boyega si střihne roli syna Idrise Elby (jeho motivační projev patřil k tomu nejlepšímu, co bylo možno ve filmu vidět) a velmi pravděpodobně se postaví do čela mechanických bojovníků proti nezvaným emzákům. Holt někdy jablko nepadá daleko od stromu, že? Prozatím není známo, v jakém časovém intervalu budou od sebe oba filmy odděleny, ale asi se podíváme do blízké budoucnosti, možná něco na způsob letošní dvojky Dne nezávislosti, kde už je lidstvo lépe připraveno na případnou mimozemskou invazi.

Režírovat bude Steven E. DeKnight (televizní Daredevil) podle předlohy Dereka Connollyho (Jurský svět) a první klapka by měla údajně padnout už v druhé polovině letošního roku. Guillermo del Toro svým inovativním tvůrčím okem dohlédne na produkci celého filmu.