Tom Hanks se vrací jako Robert Langdon na prvním plakátu k Infernu

Po sedmi letech se fanoušci symbologa Roberta Langdona konečně dočkají dalšího filmového zpracování, které se tentokrát bude odehrávat v italské Florencii. Snímek s názvem Inferno vzniká na motivy stejnojmenné knihy Dana Browna a titulní roli univerzitního profesora z Harvardu již potřetí ztvární Tom Hanks. Ten se taky objevil na prvním oficiálním plakátu k filmu, který vstoupí do kin letos na podzim.

Režisérem Inferna je Ron Howard, který se po natočení úspěšných Rivalů a snímku V srdci moře opět vrátil k adaptacím populárních Brownových knih. Po jeho Šifře mistra Leonarda a Andělech a démonech doplní Toma Hankse alias Roberta Langdona v Infernu Felicity Jones, která mu jako doktorka Sienna pomáhá s vyřešením záhady a návratem paměti. Roli hlavního padoucha Bertranda Zobrista, jenž si jako vědec dal za cíl očistit svět od přelidnění, získal Ben Foster. Ve filmu se mimo jiné objeví i Omar Sy a Irrfan Khan.

Robert Langdon se ve snímku probudí ve florentské nemocnici s ránou na hlavě a s amnézií. Jeho zmatenost je v tváři Toma Hankse patrná i na právě uveřejněném prvním plakátu k filmu. Příběh Inferna je velmi propojen s knihou Božská komedie, konkrétně s částí o pekle, kterou napsal italský básník Dante Alighieri. Proto se snímek odehrává právě v Itálii, kde geniální profesor se slabostí pro symbologii odhaluje sto let staré nápovědy dávných mistrů, aby mohl zastavit morovou pandemii, zatímco je po něm a jeho půvabné pomocnici Sienně vyhlášeno pátrání.

Brownovo Inferno je čtvrtým pokračováním příběhů Roberta Langdona. Andělé a démoni byli filmově zpracováni až po Šifře mistra Leonarda, která je ale ve skutečnosti až druhým „dílem“ ze série o americkém symbologovi. Proto fanoušci nemusí klesat na mysli, že by producenti opomenuli Ztracený symbol, který Infernu časově předchází, pořadí uveřejňování snímků totiž napovídá, že i na něj by měla dojít řada.

inferno-poster-tom-hanks