Thor dostane hvězdnou výpomoc

Plavovlasý Avenger narazí ve svém třetím samostatném dobrodružství na několik důležitých postav, kterým propůjčí tváře zástupci první herecké ligy.

Marvel je momentálně nezastavitelná mašina na úspěch. Aktuální Občanská válka se, co se týče celosvětových výdělků, přehoupla přes hranici jedné miliardy dolarů a studio nechce ponechat nic náhodě a shání posily pro další sólovky svých superhrdinů. Velmi slibně to vypadá u třetího Thora s podtitulem Ragnarok.

To, že se do svých rolí vrátí Chris Hemsworth (Thor), Tom Hiddleston (Loki), Idris Elba (Heimdall) či Anthony Hopkins (Ódin) bylo tak nějak jasné. Již delší dobu víme, že se připojí i Murk Ruffalo jakožto mocný Hulk a jestli si někdo myslel, že tím výčet už tak nadupaného castingu končí, asi teď bude na následující řádky zírat čelistí někde u kotníků.

Do připravovaného snímku novozélandského režiséra Taika Waititiho se totiž počítá i s dvojnásobnou držitelkou Oscara Cate Blanchett, talentovanou Tessou Thompson, drsňákem Karlem Urbanem a dorazit by podle všeho měl i zkušený herecký matador Jeff Goldblum. Marvelu prostě nedělá problém zaplatit si úplně každého. A koho vlastně vůbec bude bude výše zmíněná čtveřice hrát?

Cate Blanchett, Karl Urban, Tessa Thompson a Jeff Goldblum

Blachett si prý střihne hlavní záporačku – bohyni smrti Helu. Thompson by měla být slavnou válečnicí Valkýrou, stejně jako Urban, jehož bouchač Skurge jistě skvěle zapadne do temněji laděného Ragnaroku. A Goldblum dostane na starost chlápka jménem The Executioner, který prý bude mít co dočinění s Kameny nekonečna (v originále Infinity Stones, které sbírá hlavní padouch světa Marvel Thanos) a je tedy dost možné, že se s jeho rolí počítá i pro další filmy v rámci rozšířeného vesmíru MCU. No, rozhodně se máme na co těšit.

Thor: Ragnarok ovládne kina v listopadu příštího roku. Režírovat bude Taika Waititi podle scénáře Christophera Yosta.