Těšíte se na futuristického Zorra?

V plánovaném dobrodružném snímku, který bude částečně vycházet ze slavné knižní/filmové předlohy, si maskovaného hrdinu zahraje Gael García Bernal.

Že je těch restartů, remakeů, rebootů a všemožných recyklací slavných předloh v současném Hollywoodu až příliš? Zdá se, že tento trend bude ještě nějakou dobu pokračovat. Kromě nové Mumie, Jumanji, Pobřežní hlídky nebo třeba aktuální Knihy džunglí se můžeme těšit také na Zorra.

Ano, slavný maskovaný bojovník proti španělským kolonizátorům a ostatnímu bezpráví páchaném na nebohých Hispáncích na území dřívější Kalifornie se dočká modernějšího zpracování. A té modernity možná bude víc, než by se mohlo původně zdát.

Příběh nového Zorra se totiž bude odehrávat v postapokalyptické budoucnosti na hranici Spojených států a Mexiku, kam jednoho dne spadne meteorit a udělá z částí obou států trosky. Ten balvan z vesmíru se nakonec ukáže býti zajímavou těžařskou lokalitou, ale najatí dělníci zde plní roli nevolníků a musí čelit útlaku ziskuchtivé společnosti. Obyčejní lidé však naleznou zastání v tajemném hrdinovi, podle jehož podpisu „Z“ se bude jmenovat i celý film (původně měl snímek nést název Zorro Reborn).

NElrzvr87TrYot_2_b

Zorra pak neztvární nikdo jiný než talentovaný Mexičan Gael García Bernal, který je známý především díky filmům jako Špatná výchova, Motocyklové deníky, Babel nebo Nauka o snech a já se ptám tvůrců – proč z toho neudělat jakýsi mix Šíleného Maxe a Terminator Salvation, kdo je pro? 🙂

Zetko napíše a natočí Jonás Cuarón (syn slavného režiséra Alfonse, který má na svědomí třeba Gravitaci, Vězně z Azkabanu či Potomky lidí) a výsledný snímek máme prý očekávat někdy v polovině roku 2018.