Star Trek a Den nezávislosti na nových plakátech

Sequely oblíbených filmových značek se vytasily s povedenými plakáty, které lákají na jedny z nejočekávanějších blockbusterů letošního léta.

Nejprve se podíváme na zoubek dvojce Dne nezávislosti s podtitulem Nový útok. Ano, dvacet let od prvního filmu přišla řada na pokračování a vzhledem k tomu všemu mediálnímu humbuku si troufám tvrdit, že se na katastrofický film Rolanda Emmericha rozhodně nezapomnělo.

Ze staré party sice nedorazí asi největší hvězda Will Smith, ale jinak se můžeme těšit na Jeffa Goldbluma a Billa Pullmana, ale také na nováčky Liama Hemswortha či Charlotte Gainsbourg. Na aktuálních plakátech však nevidíme žádnou tvář z výše jmenovaných herců. Přednost dostaly záběry destrukcí několika světových velkoměst a vše vypadá opravdu typicky „Emmerichovsky“. Den nezávislosti: Nový útok startuje v tuzemských kinech už za necelý měsíc a to 23. června.

independence_day_resurgence_ver9_xlg independence_day_resurgence_ver10_xlg independence_day_resurgence_ver11_xlg independence_day_resurgence_ver12

To Star Trek: Do neznáma je trochu jiná plakátová písnička. Tvůrci zde vsadili na osobitost, tudíž se můžeme pokochat namaskovanou Sofií Boutellou (ne, opravdu netuším, jak to správně vyskloňovat) v roli Jaylah nebo tajemným pohledem Karla Urbana, který si již potřetí zahraje Leonarda “Bonese” McCoye.

Asi je jen otázkou času, kdy své vlastní plakáty dostanou i ostatní hrdinové očekávaného sci-fi dobrodružství Justina Lina, který převzal u série režisérskou štafetu po zběhnuvším J.J. Abramsovi. Premiéru snímku očekávejme 18. srpna letošního roku.

stbc1 stbc2