Stane se Tom Hiddleston dalším agentem 007?

Nikdo zatím oficiálně nepotvrdil, že by se Daniel Craig neměl vrátit k roli britského tajného agenta Jamese Bonda, ale média po celém světě už vesele spekulují, kdo ho nahradí. Žhavým favoritem na ztvárnění ikonické role milovníka žen a drahých automobilů je Tom Hiddleston, který byl před pár dny dokonce viděn na schůzce s režisérem předchozích dvou bondovek Samem Mendesem, což ještě více rozvířilo spekulace.

Po deseti letech a čtyřech filmech v roli agenta z řad MI6 se herec Daniel Craig před uveřejněním poslední bondovky s názvem Spectre nevyjádřil příliš nadšeně k otázce, zda chce tuto roli ztvárnit i po páté. Jediný důvod, proč by se k roli vrátil, by byly podle jeho slov peníze, ale ta představa se mu ani trochu nezamlouvala. V reakci na jeho prohlášení se okamžitě začali hledat jeho nástupci, například se spekulovalo o herci Idrisi Elbovi, Tomu Hardymu nebo Damianovi Lewisovi. Do čela pozornosti se ovšem dostal čtvrtý kandidát Tom Hiddleston, který v současné chvíli hraje podobnou špionskou roli v seriálu The Night Manager.

Hiddleston se totiž sešel s režisérem Skyfallu a Spectru Samem Mendesem a producentkou Barbarou Broccoli, což vedlo v mnoha případech ke zrušení vypsaných kurzů sázkových kanceláří na obsazení do role tajného agenta 007. I když žádná strana prozatím nic oficiálně nepotvrdila – Hiddleston je v otázce Bonda zdrženlivý a Craig zmírnil své radikální nesympatie s jeho opětovných ztvárněním – je pravděpodobné, že pokud skončí slavná éra Daniela Craiga jako Jamese Bonda, je právě Hiddleston nejblíže převzetí jeho role agenta MI6.