Vybrali jsme nejočekávanější červnové filmy

I přesto, že máme za sebou komiksové události v podobách Deadpoola, Batmana nebo třetího Capa, nejoblíbenější období filmového fanouška začíná právě teď. Červen bude tak nabitý, že jsme se rozhodli vybrat desítku nejočekávanějších titulů. A podle hodnocení redakce jsme je seřadili do následujícího žebříčku.

10. Než jsem tě poznala

Při prvním pohledu na kteroukoliv ukázku nebo plakát se každému mezi prvními myšlenkami v hlavě přežene: „To je přece Matka draků a Finnick!“ Skutečně je tomu tak. Oblíbená Emilia Clarke z Hry o Trůny a Sam Claffin z Hladových her letos společně utvoří dojemný příběh, který od dramatu spěje k romanci… a možná i naopak? Mladá Louisa z nepříliš zámožné rodiny neví, co s životem. Na opačné straně máme úspěšného Willa, který miluje život a ze svého movitého fondu ho užívá plnými doušky. Protipóly obou mladých lidí se ale vmžiku obrátí, když nešťastná nehoda Willa upoutá na kolečkové křeslo a Louisa se stane jeho pečovatelkou. Dívka, která toho v životě moc nemá, najednou cítí silné nutkání ztracenému snílkovi ukázat, že v životě je stále o co stát… nebo snad o někoho? (napsal Jan Marek)

9. Dcera čarodějky

Koprodukční fantasy, na které netradičně se severskými státy spolupracuje i Česká republika, nás zavede do kouzelného světa středověku. Syrová pohádka o dívce se zvláštními schopnostmi, plná draků a magie se mimojiné natáčela i u nás. Hlavní hrdinkou je dcera čarodějky, Dina, která má schopnost v lidech vyvolat pocit viny a studu. Co se stane, když půjde přímo o zločiny její matky? Knižní předloha má čtyři díly, můžeme se snad tedy těšit i na pokračování. Mnoho lidí Dceru Čarodějky přirovnává k takové dětské Hře o trůny. (napsala Anna Svatková)

8. Podfukáři 2

Po třech letech se do kin vrací Čtyři jezdci se svými kouzly a triky, jenže jejich velkolepý comeback nebude tak úplně v jejich režii. Do příběhu zasáhne Morgan Freeman jako uvězněný Thaddeus Bradley, kterého partička iluzionistů podfoukla v prvním díle. Podfukáři 2 poroučí větru a dešti, a trailery slibují plno velkolepých triků a efektů. Nově se navíc můžeme těšit na Daniela Radcliffa, který nám předvede trochu toho kouzlení mimo Bradavice. (napsala Lenka Hrůzová)

7. Želvy Ninja 2

Želvy Ninja 2 slibují poučit se z chyb nepovedené jedničky, jejíž natáčení provázela řada problémů. Červnové premiéry nyní nakopne pokračování, jehož trailer přece jen zklamaným fanouškům komiksové předlohy, či dnes už kultovního animovaného seriálu dává naději, že půjde přinejmenším o oddychovou zábavu s nabušenou akcí. Ve filmu se objeví oblíbené duo Bebob a Rocksteady, dokonce se má údajně v roli záporáka postavit zmutovaným želvákům Krang. Jak to tvůrčímu týmu pod novým režisérem a taktovkou producenta Michaela Baye klaplo se můžete přesvědčit už 2.6. (napsal Tomáš Lesk)

6. V zajetí démonů 2

James Wan umí spoustu věcí, ale co mu jde nejlépe, jsou nízkorozpočtové duchařské horory. Zatímco ze Saw se stala továrna na peníze, Insidious už si drží kvalitativní standard a další do série letos přibude i V zajetí démonů, který se v kinech objeví s druhým dílem. Koncept nezvyklých případů paranormálních vyšetřovatelů Warrenových se uchytil a Wan v trailerech dokazuje, že má řemeslo pod kontrolou a stále dokáže v žánrových mantinelech překvapovat. (napsal Radek Neuman)

5. Správní chlapi

Shane Black má za sebou scénář k první Smrtonosné zbrani, natočil zábavnou gangsterku Kiss Kiss Bang Bang a obstojně si poradil i s vysokorozpočtovou komiksárnou. Kariéru má tenhle chlapík pořádně rozjetou a ještě než nám do kin pošle na další lov Predátory, střihne si teď v červnu podobně laděnou komediální gangsterku Správní chlapi. Výživnou roli tu dostaly herecké jistoty Russell Crow a Ryan Gosling a už první reakce ze zámoří slibují, co naznačují trailery. A to, že půjde o ultra vtipnou a super-nekorektní jízdu pro správné chlapy! (napsal David Bulawa)

4.  Hra peněz

Thriller, v němž hlavní role ztvárnili George Clooney a Julia Roberts slibuje dramatickou podívanou z prostředí televizního pořadu, do nějž vstoupí nebezpečí v podobě teroristy s prstem na spoušti. Nic není jak se zdá a muž, jenž se jeví jako hrozba, může být ve skutečností obětí. Spustí se tak podívaná, zahalená v hávu konspirace a spiknutí. Záhadnost a nejistota budou provázet film se zajímavým námětem, jehož režie se ujala Jodie Foster. (napsal Tomáš Lesk)

3. Hledá se Dory

Po třinácti letech Walt Disney opět nejenom děti, ale dnes už i dávno dospělé vrací opět pod hlubiny oceánu, ke korálovému útesu kde na hromádce spokojeně žije známá trojice podmořských rybiček – Nemo, Marlin a zapomnětlivá Dory. O té je také toto pokračování známého příběhu, který je pro Dory dost možná už dávno neznámý. I ona se ovšem po dlouhé době rozvzpomene, že na ní někde může čekat rodina, a tak se se svými přáteli vypraví na dlouhou cestu do Mořského akvária v Kalifornii, kde by na ní její rodiče možná mohli čekat. A když už ne oni, rozhodně tam na ni čeká několik dalších nových přátel, kteří stejně jako ona trpí rozličnými nemocemi. Pro své nedostatky se ale vlastně máme rádi, což Dory brzy zjistí, stejně tak jakože nejdůležitější jsou právě přátelé a rodina. (napsal Jan Marek)

2. Den nezávislosti: Nový útok

Pokud existuje něco, co Roland Emmerich umí, je to zničit zemi a ukázat pořádnou destrukci. Ukazuje nám to pořád a stále a letos v létě se navíc vrátí ke svému nejúspěšnějšímu snímku Den nezávislosti. Poutavý slogan „připravovali jsme se na ně 20 let…a oni také“ se v trailerech zhmotňuje díky monstrózním demolicím a výbuchům. Tohle bude velký blockbuster se vším všudy a kde jinde si ho můžete vychutnat naplno než na velkém plátně s mohutným zvukem? Kino je v tomto případě nutností. (napsal Radek Neuman)

1. Warcraft: První střet

Kolem adaptace slavné počítačové hry se chvíli motal i Sam Raimi (Evil Dead, Spider-Man). Nakonec skončila u talentovaného Duncana Jonese (Měsíc, Zdrojový kód, jenž nás zavede do království Azeroth, vzkvétající, prosperují říše lidí v čele s králem Llanem, a do Draenoru, říše Oarků, kde mezi sebou bojují dvě rasy, jež spojí společný nepřítel – nákaza. Když vůdce nepřátelské rasy Oarků, Gul‘ dan, vytvoří portál do jiného světa za účelem osídlení, musí se mít říše Azeroth na pozoru, neboť portál se otevřel právě u nich. Snímek slibuje velkolepou akci a fantastické efekty, které pohltí nejen skalní fanoušky počítačové hry. (napsal Lukáš Vaněk)