K restartu mumie se přidává Russell Crowe

Jedno velké jméno nestačí. Vedle Toma Cruise se v nové Mumii objeví i oscarová hvězda první velikosti – Russell Crowe.

O chystaném restartu (rebootu, jak chcete) dobrodružného snímku Mumie se mluví už hodně dlouho. Studio Universal podepsalo do hlavní role Toma Cruise, ale kdo by to byl řekl, že se tvůrcům podaří ukecat ještě jedno velké jméno. The Mummy, jak zní oficiální název snímku, totiž divákům nabídne i Russella Crowea.

Ano, hvězda Gladiátora či letošních Správných chlapů si ve filmu střihne roli Dr. Henryho Jekylla a pokud vám toto franšízové propojení nedáván moc smysl, nezoufejte, jsem v tom s vámi. Oficiální synopse mluví o tom, že postava Toma Cruise, který ztvární neohroženého mariňáka v honu na teroristy, narazí na uprostřed pouště na starověkou královnu (Sofia Boutella z Kingsmanů), která svým hněvem probudí z dlouhého spánku další zlá stvoření. Děj se bude odehrávat také v podzemních chodbách moderního Londýna a údajně máme očekávat intenzivní a vyváženou zábavu plnou napětí a nekonečné představivosti.

Screen-Shot-2016-04-07-at-3.22.42-AM

Uvidíme, jak se studiu (ne)povede navázat na popularitu dnes už klasické Mumie s Brendanem Fraserem, protože na původní Mumie s Borisem Karloffem si už dneska nikdo nevzpomene. Hvězdné obsazení slibuje mnohé, a pokud dostane režisér Alex Kurtzman solidní scénář, tak bychom mohli příští léto vyrazit do kina na svěží dobrodružný snímek. Tedy na zástupce žánru, kterému se v posledních letech nedaří navázat na dřívější zlaté časy – rozuměj všichni diváci přeběhli k superhrdinům.