Dostaneme Milese Moralese jako Spider-Mana?

O animované verzi Spider-Mana se nějakou dobu ví. Nyní se však vyrojily spekulace naznačující možné představení Milese Moralese namísto Petera Parkera v pavoučím kostýmu.

Královská dohoda mezi Marvelem a Sony umožnila velkolepou reinkarnaci Spideyho v blockbusteru Captain America: Občanská válka. Pavoučí muž se definitivně stal součástí MCU (Marvel Cinematic Universe) a jeho debut po boku Iron Mana či Kapitána Ameriky byl chválen ze všech koutů. Dohoda mezi studii je jasná, Sony má stále hlavní slovo, nicméně kreativní stránku filmů o síťolezci má na starosti Marvel. Jsme proto zvědaví, jak se povede Spideyho sólovka, jež se objeví v kinech za rok pod názvem Spider-Man: Homecoming, ve které svou účast potvrdil mimo jiné i sám Robert Downey Jr. coby Iron Man.

Spider-Man-Civil-War-New-Costume

Sony se však rozhodlo Spideyho ždímat jen co se dá a hodlá svého výdělečného koně poslat i mimo marvelovské universum. Animovaný Spider-Man bude stát na vlastních nohách a nebude mít nic společného s marvelovskými filmy. Sony doufá ve vícero filmů, které by mohly kasičku studia plnit až po okraj a rozhodlo se k velmi zajímavému leč pochopitelnému rozhodnutí – svěřit možnou zlatou žílu osvědčenému tandemu Philu Lordovi a Chrisu Millerovi, který má na svědomí mimo 21 Jump Street a 22 Jump Street rovněž i skvělé animáky Zataženo, občas trakaře a Lego příběh.

Autorská dvojice, která se stará o scénář a produkční stránku nového Spideyho, slibovala zcela nový přístup k látce a dosud neviděný pavoučí origin. V souvislosti s informací, která nedávno spatřila světlo světa, že se v kostýmu oblíbeného hrdiny neobjeví Peter Parker nýbrž černoch Miles Morales, se jejich slova zdají být pravdivá. O černošském hrdinovi se spekulovalo už během castingu na Občanskou válku, kde nakonec dostal přednost klasický Peter Parker s tváří Toma Hollanda. Existovala dokonce petice na obsazení Donalda Glovera, jenž propůjčil hlas postavě Milese Moralese v animovaném seriálu o Spider-Manovi. Postava Moralese se poprvé objevila v komiksu v roce 2011 a jedná se spíše o alternativní verzi Spideyho. Jestli se zvěsti potvrdí, pak by bylo nasnadě, aby Donald Glover propůjčil hlas i postavě filmové.

spider-man-miles-morales-confirmed-in-daredevil-miles-morales-spider-man-folks-364662

Kdo se ujme režie animovaného snímku ještě není jisté. Stále se spekuluje o Philu Lordovi a Chrisu Millerovi, kteří však budou mít plné ruce práce s filmem o Hanu Solovi ze Star Wars, který má stanovenou premiéru na 24. května 2018. Kdežto nové pavoučí dobrodružství přijde do kina koncem prosince téhož roku. Je jasné, že by se dvojice rozkrájela. Otázkou zůstává, jestli by Sony premiéru neodložilo a dvojici by nesvěřilo i režii, což by byla nejlepší volba, se kterou by byli spokojeni snad všichni filmoví fanoušci. Další zprávy o chystaném animáku s pavoučím mužem budou jistě neustále přicházet.