Dočkáme se Michaela Keatona v novém Spider-Manovi?

Michael Keaton má jako držitel Oscara silnou vyjednávací pozici, co se týče jeho budoucích rolí. To může být jedním z důvodů, proč již několik týdnů tancuje kolem nabídky Marvelu. Filmové studio by ho chtělo zapřáhnout do svého rozjetého vozu v nadcházejícím Spider-Man: Homecoming, a to rovnou na místo hlavního padoucha. Jak zatím dohody probíhají, a koho by si mohl Keaton ve filmu zahrát?

Poprvé jsme zprávu o Keatonově možném obsazení přinesli v polovině dubna. Tehdy šlo o pouhou zvěst, kterou doprovázela skutečnost, že by Keaton měl hrát padoucha Vulturea, vlastním jménem vědce Adriana Toomese, který dokáže díky svému exoskeletonu létat. Pro herce by to nebyl krok do neznáma. S ptačí postavou má zkušenosti už z Birdmana.

Po několika dalších týdnech se ovšem roztrhl pytel neúplných útržků a drbů. Michael Keaton prý roli odmítl a Homecoming by k tomu navíc neměl stavět pouze na jednom výrazném padouchovi, ale na několika dílčích antagonistech. Jedním z nich stále zůstával zmiňovaný Vulture. K němu by se měl přidat ve filmech již dvakrát viděný Norman Osborn, který by se však, na rozdíl od minulých iterací postavy, neměl proměnit v Green Goblina.

Spidey_v_VultureNyní se však znovu vracíme k jednáním s Keatonem. Herce prý studia znovu oslovila. To může znamenat, že se agentům nedaří najít vhodnějšího herce, nebo Marvel se Sony prostě nestačí ve filmu jedna megahvězda. K Robertu Downey Jr. by se tak přidal další tahák na diváky, jež navíc dává své roli váhu hlavního padoucha. Přiznejme si to, v klasických superhrdinských sólovkách je dobrý padouch základním kamenem dobrého filmu.

A pokládání těchto kamenů Marvelu moc nejde. S výjimkou Lokiho jsou jejich záporáci zaměnitelní nepřátelé na jedno použití, kteří většinou nedokáží zaujmout ani s využitím takových hereckých es jako je Hugo Weaving nebo Kevin Spader. Michael Keaton by mohl tento stále sestupný trend náležitě oživit. Spider-Manova galerie padouchů je navíc velmi pestrá, takže by se na resurekci trendu zajímavých padouchů mohly podílet i další díly série.

Spider-Man: Homecoming přileze do kin 8. července 2017. Hlavní roli ztvární Tom Holland, doplňovat ho budou Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Zendaya, Laura Harrier a Tony Revolori. Režijní vedení bylo svěřeno Jonu Wattsovi (Cop Car). Držíme palce, aby se k téhle skvadře přidal i skvělý Michael Keaton, který poslední dobou střádá jednu trefu do černého za druhou.