Chystá se rychlé a zběsilé Space Jam 2

Režisér Justin Lin (Rychle a zběsile 3-6), jenž po J.J. Abramsovi převzal „štafetu“ v na letošní srpen chystaném pokračování adaptací legendárního sci-fi, nazvané Star Trek: Do Neznáma, bude možná režírovat pokračování filmu Space Jam (1996).

Snímku kombinujícího animované postavičky ze série Looney Tunes s živými herci, do něhož bude obsazen basketbalista LeBron James, což už loni potvrdilo studio Warner Bros. potom, co uzavřelo dohodu s NBA. Od té doby se o projektu mlčelo. Až do teď…

Ve Space Jam, které letos v říjnu oslaví 20. výročí, si krom slavných kreslených postaviček zahrál slavný basketbalový hráč Michael Jordan, či dokonce herec Bill Murray. Film si celosvětově vydělal 230 miliónů dollarů. Druhý díl s Jamesem, který bude mít ve snímku ústřední úlohu a slibuje od filmu „velké věci,“ bude nejspíš navazovat v podobném formátu a bude se jistě pokoušet na výdělek prvního dílu navázat.

The Hollywood Reporter odhalil, že krom LeBrona Jamese budou na filmu, navazujícím na o dvě dekády staršího bratříčka spolupracovat Andrew Dodge (Sprosťárny) a Alfredo Botello v pozicích scénáristů. Byť je projekt stále v plenkách, zpráva také tvrdí, že by na scénáři mohl spolupracovat i Justin Lin, který je momentálně ve fázi pohovorů na post režiséra.

Žádné detaily ohledně příběhu dosud nebyly odhaleny a není jasné, zda se k Lebronu Jamesovi kupříkladu nepřipojí některé další hvězdy NBA. Takovýto film a projekt  jako takový může dopadnout jakkoli, snad půjde přinejmenším o přijatelnou rodinnou zábavu. Looney Tunes si to zaslouží…