5 důvodů, proč jít na film X-Men: Apokalypsa

Ať už jsou ohlasy na něj kladné, nebo záporné, je v kinech. Bryan Singer se už počtvrté vrací k režii pokračování o schopnostmi nadaných mutantech, přičemž si proti sobě tentokrát bere skutečnou výzvu. Hrdinové budou čelit přímo samotné Apokalypse v podobě prvního z mutantů. Nestojí už zrovna tenhle důvod za tu cestu před plátno?

 Poslední meta pro X-Meny?

Z ukázek to zatím vypadá, že spousta z mutantů na straně Charlese Xaviera a jeho X-Men bude mít pěkně na krajíčku, a to včetně profesora samotného. Režisér Bryan Singer si totiž ve svém čtvrtém počinu vytáhl divoký los, a s prvním mutantem jménem Apocalypse si doopravdy není radno zahrávat. Nesmrtelnost je jenom jednou z celé řady schopností, se kterými to už v komiksech dobráckým mutantům nejednou natřel. Od filmu tak můžeme očekávat přinejhorším pořádnou bitvu, přinejlepším i nějakou tu oběť. Nebo naopak?

jennifer-lawrence-image-x-men-apocalypse

Poslední meta pro některé herce

S několika mutanty se doopravdy budeme dost možná moct rozloučit. Jennifer Lawrence oficiálně oznámila, že Apokalypsa je posledním dílem série, ve kterém si zahraje Mystique, s postavou končí. Totéž můžeme říct o Hugh Jackmanovi, který si ve filmu střihne svoje cameo. I on se ale rozhodl hodit Wolverina do starého železa. Naposledy ho uvidíme právě zde a v jeho už doopravdy posledním sólovém filmu v roce 2017.

Již oscarové obsazení

V hlavních rolích se tedy naposledy objeví Jennifer Lawrence, kterou doplňují známé firmy Michael Fassbender a James McAvoy. Ti se snad nikam nechystají, ale jsou to společně zrovna Lawrence a Fassbender, kteří letos obdrželi Oscary za své role – Michael ve snímku Steve Jobs a Jennifer v Joy. Těšit se tak můžeme na spřežení tažené vynikajícím hereckým triem, z něhož jsou dvě třetiny přímo dokonce až zlaté.

xmen-apocalypse-gallery-06

Singer láme rekord

Se svým čtvrtým x-menovským počinem u společnosti Marvel překonal režisér Bryan Singer i své předchůdce Christophera Nolana s Temným rytířem a Sama Raimiho se Spider-Manem. Oba totiž režírovali troje filmová pokračování těchto komiksových postav, nad kterými si nyní Singer získal jednobodový náskok. I ten ovšem stačí na to, aby vytvořil u Marvel filmů rekord v počtu režírovaných snímků na jednoho režiséra. Dostane se ještě dál?

Nové postavy

Mimo grandiózního padoucha, zářné herecké výkony nebo rekordy láká X-Men: Apokalypse také rozšířením známé party mutantů z nových filmů. O některých jsme už zaslechli ve staré trilogii. Leckdo si tak určitě vzpomene na Cyclopse, Storm, Nightcrawlera, Angela nebo stinnou stránku Jean Greyové, Phoenix. Této pětici se dostaneme více pod kůži, co se týče jejich začátků a rozsahu schopností. Návdavkem dostaneme ale také například úplně novou Psylocke, a kdyby náhodou nestačila, dožene to Quicksilver.

hqyqxvfnbce8jfpwptqn