Trailer #2: Den nezávislosti: Nový útok (2016) – Konec světa jak ho známe

Pokračování dvacet let starého kultovního snímku Den nezávislosti se dočkalo svého druhého traileru, který byl uveřejněn na Den Země. Záběry z něj dokazují, že 4. červenec už nebude známý jen jako americký svátek, ale jako den, kdy se svět sjednotil v boji proti mimozemské invazi.

Sequel se bohužel bude muset obejít bez hvězdy předchozího snímku – Willa Smithe, ale i tak se máme na co těšit. Režisér Roland Emmerich zajistil comeback Jeffa Goldbluma, Billa Pulmana a několika dalších herců, kteří se objevili v prvním díle. Jako nováček se v týmu zachránců světa objeví Liam Hemsworth a Jessie Usher.

I když měl pozemský svět dvacet let na vyzbrojení proti mimozemské invazi, stejně tolik měli i jeho protivníci. Nový klip naznačuje, že oni ale svůj čas a technologie využili efektivněji.  Na nebi se objevuje vesmírná loď o velikosti Atlantiku a Země tak čelí dalšímu útoku, jehož cílem je podrobení světa lidí. Mimozemští vetřelci ovšem nepočítají s faktem, že obyvatelé Země sice mohou zaostávat technologicky, ale v nejhorších časech se dovedou sjednotit a bojovat do posledního dechu.

Snímek Den nezávislosti z roku 1996 se stal ve své době fenoménem a kasovním trhákem, který po celém světě vydělal 817 milionů dolarů. Roland Emmerich má s režírováním katastrofických filmů mnoho zkušeností, takže se po Dnu nezávislosti a snímku 2012 dočkáme další dávky ohromné destrukce ve Dni nezávislosti: Nový útok, který do kin vstoupí 24. června.