Trailer #1: Dívka ve vlaku (2016) – Thriller podle světového bestselleru

Životem zdeptaná alkoholička s předplacenou jízdenkou se vydá po stopě vraha domácí puťky ve svém okolí.

V roce 2014 nás oslnila vynikající kriminálka Zmizelá Davida Finchera a už tehdy bylo poměrně jasné, že se s tímto žánrem budeme setkávat čím dál častěji. Znáte to – celosvětový knižní bestseller, motiv každodennosti narušený vraždou či únosem, emancipovaná hrdinka a tak dále a tak dále.

Paula Hawkins napsala vloni poměrně slušné drama, které bylo právem přirovnáváno právě ke Zmizelé nebo k vybraným dílům Alfreda Hitchcocka (s tímto tvrzením bych byl ale trochu opatrný). Její Dívka ve vlaku sledovala zápletku průměrné holky v životní krizi, která cestuje každý den do práce po jedné a té samé železniční trati a z okna dopravního prostředku pozoruje okolí.

Vídá také sympatický pár, kterému k dokonalému soužití zdá se vůbec nic nechybí, ale když se dívka z vlaku jednoho dne dočte, že se její „kamarádka“ pohřešuje, rozhodne se pátrat na vlastní pěst a po čase se dopracuje k šokujícímu odhalení. Jo, a zmiňme ještě fakt, že je hlavní hrdinka solidní ochlasta a prvotřídní depkařka, takže její zjištění nejsou brána příliš důvěryhodně.

Trailer nevypadá vůbec zle a parádní herecké obsazení (Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Haley Bennett, Justin Theroux nebo Luke Evans) snad dodá snímku punc výjimečnosti. Režíruje Tate Taylor, který se zaskvěl dramatem Černobílý svět. Premiéru filmové Dívky ve vlaku očekávejte v první polovině září letošního roku.