Hardcore Henry slibuje akční nářez ve stylu počítačových her

Milovníci filmů s motivy z počítačových stříleček budou mít unikátní šanci zhlédnout 19. dubna předpremiéru snímku Hardcore Henry v rámci akce Future Night. Od první do poslední scény je film natočený z pohledu hlavního hrdiny, a tudíž se jím stane každý divák. Bude tak střílet, ujíždět v automobilových honičkách nebo zachraňovat sexy blondýnu, která vypadá jako dvojnice Jennifer Lawrence.

Hardcore Henry

Představte si, že se probudíte a nevíte, kdo jste, ani jak jste se tam dostali. Cizí žena, která tvrdí, že je vaše manželka, vám připevní bionické protézy a najednou do místnosti vtrhne parta zabijáků, unese ji a vás málem připraví o život. Kdo jsou a co od vás chtějí? V téhle situaci se ocitá hlavní hrdina snímku Hardcore Henry a nezbývá mu, než ženu najít, pozabíjet všechny kdo mu stojí v cestě a přitom si vzpomenout, co je vlastně zač. Snímek z ruskoamerické koprodukce, jehož režisérem je Ilja Najšuller, nabízí nevšední zážitek, protože je stejně jako mnoho počítačových her natočen z pohledu hrdiny. Diváci se tak stanou kyborgem Henrym a prožijí si příběh v „jeho kůži“. Téměř celá stopáž filmu byla natočena GoPro kamerou, která je populárním doplňkem při zachycování adrenalinových sportů.

Snímek, jehož náklady na natáčení Najšuller pokryl díky crowdfundigové akci, bude v předpremiéře promítat pražské kino Bio Oko pod záštitou Future Gate Festivalu. Hardcore Henry spadá pro svou vysokou míru násilí, vulgarismů a nahoty v USA do eRkové kategorie, ale u nás bude podle plánu přístupný i divákům od 15 let.

Nenechte si ujít samotnou předpremiéru. Více o akci ZDE.