Mads Mikkelsen odtajnil svou roli v nových Hvězdných válkách

Na konci roku do kin vstoupí spin-off Hvězdných válek s názvem Rouge One: Star Wars Story první uveřejněný trailer naznačil mnoho otázek, které daly fanouškům prostor ke spekulacím. Trochu světla do hereckého obsazení plánovaného blockbusteru vnesl herec Mads Mikkelsen, který v rozhovoru odhalil více informací, než asi sám zamýšlel.

Zveřejňování informací o velkých plánovaných premiérách Hollywoodu bývá většinou pečlivě naplánované a nestává se často, že by se herci o svém obsazení prořekli. Hvězda seriálu Hannibal – dánský herec Mads Mikkelsen – se ale příliš rozpovídal o jeho plánované roli ve Hvězdných válkách. V těch ztvární otce hlavní ženské protagonistky Jyn Erso, kterou bude hrát britská herečka Felicity Jones známá například z filmů Amazing Spider-Man 2 nebo Teorie všeho.

rogue one trailer star wars

Erso je pro sérii Hvězdných válek novou postavou, která je nebojácnou členkou skupiny rebelů, jež vede Mon Mothma a má za cíl ukrást plány Hvězdy smrti. Otázkou je, jakou formou bude Mikkelsenova postava zakomponována do děje. Podle traileru je Jyn Erso nezávislá na rodičích od svých 15 let, takže je možné že se dočkáme flashbacků do Jynina dětství, které divákům pomůže pochopit, co její osobnost formovalo. Na otázku, zda se v Rouge One objeví Darth Vader už ale Mikkelsen neodpověděl, protože bylo jasné, že i tak řekl příliš mnoho.

Režisérem snímku Rouge One: Star Wars Story je Gareth Edwards, který ve filmu představí válku z pohledu rebelů. Premiéra je naplánovaná na prosinec letošního roku a po loňském úspěchu Star Wars: Síla se probouzí je jasné, že Rouge One bude jedna z největších filmových událostí letošního roku.