Čeká nás souboj Batman versus Spider-Man?

Ne tak docela. Michael Keaton, který si zahrál netopýřího muže ve filmech Tima Burtona, je vážně zvažován do role Spider-Manova protivníka.

Nedávno oznámená sólovka Spider-Mana s podtitulem Homecoming bude očekávaným pokusem studia Marvel o zařazení populárního hrdiny do svého rozšířeného filmového universa. Tom Holland, který převzal pomyslný štafetový kolík po Tobey Maguireovi a Andrew Garfieldovi, se mihne i v nejbližší marvelovce Captain America: Občanská válka a již nyní se ve studiu kují plány ohledně samostatného pavoučího dobrodružství.

O příběhu toho zatím moc nevíme, ale vedlejší role by si měly zahrát Marisa Tomei (tetička May) a hvězdička Disney Channel Zendaya (jakási Michelle). Ty nejzajímavější drby se však točí kolem obsazení hlavního záporáka. Spider-Manovi nejspíš půjde po krku Vulture (padouch s nadlidskou silou ptačím oblekem) a zahrát by so ho měl Michael Keaton. Ano, ten Michael Keaton, který kdysi vdechl život Batmanovi v kultovních filmech Tima Burtona.

4) Michael Keaton
Michael Keaton jako Batman

Osobně si však myslím, že se jedná o jednu velkou novinářskou kachnu. Když uvážíme, jakým kritickým způsobem se Keaton vymezil proti současným superhrdinům v oscarovém snímku Birdman, nepřijde mi jeho obsazení do další komiksové série příliš pravděpodobné. Ale možná se pletu, Keaton je vynikající herec, který by svým umem příběh nového Spider-Mana jistě obohatil.

Spider-Man: Homecoming natočí Jon Watts (Clown, Cop Car) a do kin se pavoučí muž podívá v červenci 2017.