5 důvodů, proč jít na fantasy Lovec: Zimní válka

Sice není zima, ale Zimní válka, prequel Sněhurky a lovce, míří do kin. I když předchozí díl nebyl zrovna o trpaslících a skleněné rakvi, tentokrát na diváky čeká teprve dvojitá porce boje, akce a kouzel. S Jessicou Chastain a Chrisem Hemsworthem v hlavních rolích máte rozhodně dalších minimálně pět důvodů, proč na film zajít.

Dvojitá výzva

Oproti filmu Sněhurka a lovec, ve kterém to dvojici Kristen Stewart a Chris Hemsworth nandávala jenom zlá čarodějnice Ravenna (Charlize Theron), tentokrát přijde na pomoc zlu i její zlá sestra. Namísto jednoho problému tu tedy rázem budeme mít rovnou dva – mocnou Ravennu s jejím kouzelným zrcadlem a Ledovou královnu Freyu (Emily Blunt), která samozřejmě nemá jiné ambice než dobýt a ovládnout celý svět.

38780Still-13-1024x719

Dvojitá odezva

Sněhurka sice touhle dobou ještě není ani na světě, lovec Erik (Chris Hemsworth) ale ani tak nebude proti dvěma zlovolným sestrám bojovat úplně sám. Ledová královna ke svému cíli dobytí a ovládnutí světa začala na svých taženích unášet a trénovat malé děti pro to, aby se z nich stali nelítostní a neporazitelní válečníci. Takovým malým chlapcem byl i Erik a jeho láska Sára (Jessica Chastain). Právě jejich vztah stál Erika vyhnanství, čímž si Freya s Ravennou nadělaly nejenom jednoho, ale hned dva silné protivníky, kteří mají tu největší motivaci k tomu, aby nad spojenými silami obou sester vyhráli.

Huntsman

Širší spektrum efektů

Na doslova černokněžnické čáry od Ravenny si už každý ve Sněhurce nejspíš zvykl. Do toho nám ale v Lovci přibude ledová moc Freyi, nejedna nová fantastická a mýtická bytost a přemíra kouzelnických soubojů spolu s celým pohádkovým světem. O digitální efekty tak nebude nouze a z ukázek to rozhodně nevypadá na to, že bychom se měli bát nějakého laciného průšvihu, ba právě naopak.

Skutečně spletitá zápletka

Zatím to může vypadat tak, že se zlé sestry daly dohromady prostě a jen proto, aby co nejvíce uškodily světu ze své vlastní špatné a zkažené podstaty. Freya ale na rozdíl od Ravenny nebyla vždy zlá. Komplikovanější zápletka se utváří ve chvíli, kdy Ravenna v nevědomí její sestry zabíjí Freyinu novorozenou dceru, aby uvolnila veškerou skrytou moc své sestry a předešla tomu, aby její neteř nebyla krásnější než ona, jak předpovědělo zrcadlo. Do plánu jí ale úplně nehraje to, že Freya po tomto incidentu dostane chuť ovládnout celý svět, což je zároveň cíl Ravenny. A vedle těchto vzájemných sesterských pletich je tu ještě Erik a Sára, takže o gradující napětí a nečekané zvraty nouze určitě nebude.

The-Huntsman-Winter’s-War-–-Official-Trailer-2-6

To ženské herecké obsazení

Vedle velkoleposti pohádkového fantasy světa nemůžeme opomenout ani herecké obsazení. Chris Hemsworth je nedílná součást, stejně tak jako Charlize Theron. Skutečně dobrým krokem ale bylo obsazení Jessicy Chastain a Emily Blunt do rolí trénované bojovnice Sáry a Ledové královny Freyi. Obě herečky zvýraznily svá jména ve známých filmech, jakými byly Marťan a Sicario: Nájemný vrah, a mimo to své role zatím alespoň v ukázkách zastávají výtečně.