VIDEO: Vystřižená scéna z filmu Batman v Superman

Snímek o dvou komiksových matadorech má za sebou první promítací víkend, během něhož utržil celosvětově přes půl miliardy dolarů. A ačkoliv původní nadšení fanoušků z filmu opadá a kritiky na tento spektákl jsou spíše vlažnějšího rázu, je už teď jasné, že půjde o jeden z nejvýdělečnějších, ne-li rovnou nejvýdělečnější snímek z dílny DC. Ještě než byl film v kinech, doslechli jsme se o třiceti minutách stopáže, které bude obsahovat rozšířená verze. Studio Warner Bros. nyní jednu z vystřižených scén zveřejnilo.

V krátké scéně, čítající něco přes čtyřicet vteřin, můžeme spatřit Lexe Luthora a jakési stvoření, svírající zařízení, jež připomínají tzv. Mother Boxes (jde o superpočítače s poměrně širokým spektrem nadpřirozených funkcí, poprvé s nimi v komiksech přišel Jack Kirby). Stvoření následně zmizí a spatříme třesoucí se tvář Luthora, v němž se nyní nejspíš naplno probouzí teatrální šílenství, kterého měl ve filmu (bohužel) na rozdávání.

Pokud by tato domněnka byla pravdivá, znamenalo by to, že stvoření, které ony kostky svírá, bude s nejvyšší pravděpodobností Yuga Khan, otec Darkseida, jednoho z největších záporáků DC univerza. Tvor ve vystřižené scéně se mu značně podobá, je to tedy více než pravděpodobné. Ona zařízení totiž navíc pocházejí z Darkseidovy a Khanovy rodné planety: Apokolips. Yuga Khana můžete s tvorem ve videu porovnat na obrázku z komiksu níže.

yuga-khan-176398

Vše může být samozřejmě nakonec ve výsledku úplně jinak. Krom této teorie se navíc samozřejmě mezi fanoušky vyskytuje hned několik dalších. Nezbývá nám tedy než počkat, jak nejen tuto, ale hned řadu dalších otázek, jež jejich nejnovější film vyvolal, zodpoví DC v dalších snímcích, rozšiřujících vznikající universum.

Batman V Superman: Úsvit spravedlnosti, ať už se diváku zdál jakýkoli, připravil velmi dobře půdu pro další pokračování. Snad tedy budou další filmy s postavami jednoho se dvou největších komiksových nakladatelství světa zábavnější i pro komiksů neznalého diváka. Superhrdinové a jejich příběhy si to jistě zaslouží…

A co si myslíte vy? Co je stvoření v ukázce zač? Líbil se vám film? A těšíte se na další snímky z DC universa? Naši recenzi na Batman V Superman: Úsvit spravedlnosti si můžete přečíst zde.