Víkendové tržby: Bohové Egypta propadákem, Deadpool stále na špici

Obří fantasy z prostředí starověkého Egypta neobstálo proti stále populárnějšímu komiksovému sprosťákovi.

  1. místo – Deadpool: 31,115 milionů, 3. týden v žebříčku
  2. místo – Bohové Egypta: 14,123 milionů, novinka
  3. místo – Kung Fu Panda 3: 8,898 milionů, 5. týden v žebříčku
  4. místo – Risen: 6,815 milionů, 2. týden v žebříčku
  5. místo – Triple 9: 6,106 milionů, novinka
  6. místo – Orel Eddie: 6,084 milionů, novinka
  7. místo – Čarodějnice: 5,066 milionů, 2. týden v žebříčku
  8. místo – Jak přežít single: 5,008 milionů, 3. týden v žebříčku
  9. místo – Race: 4,103 milionů, 2. týden v žebříčku
  10. místo – REVENANT Zmrtvýchvstání: 3,953 milionů, 10. týden v žebříčku

Deadpool jede! A to vskutku unikátním způsobem. Komiksová řezničina se skromným rozpočtem už stihla vydělat v Americe přes 285 milionů dolarů (za uplynulý víkend si Foxové připočetli dalších 31 mega) a celosvětově se výdělky přehouply přes úctyhodných 600 milionů. Bude zajímavé sledovat, na jakém čísle se tyto cifry ve finále zastaví, ale vůbec bych se nedivil, kdyby se tento eRkový frajer přiblížil k jedné miliardě.

DEADPOOL

O podobných úspěších si však mohou nechat zdát Bohové Egypta. Tato přeplácaná pohádka s ohromnou pořizovací cenou (140 milionů) a absolutně nezajímavým obsazením (okoukaný Gerard Butler a několik televizních hvězdiček v čele s Nikolajem Costerem-Waldau) otevřela v amerických kinech za směšných 14 milionů, čímž si hlasitě řekla o přízvisko kasovního propadáku roku 2016. Mizerné výdělky pak i celkem očekávaně doplňují kritické recenze a rozhodně se tedy nekoná vzkříšení kdysi nadějné kariéry režiséra Alexe Proyase (Já, robot, Smrtihlav).

Na třetí místo spadl animák Kung Fu Panda 3 (necelých 9 milionů za víkend a 313 milionů celosvětově) a ještě o příčku níže se umístilo starověké drama Ve jménu Krista (víkendových 6,8 milionů a 22,8 milionů ze zbytku světa).

Triple-9-2016-movie-Still-5

Na dalších místech se usadily dvě novinky a to krimi-thriller o partě profesionálních zlodějíčků Triple 9 (6,1 milionů), následující Orlem Eddiem, mapující životní příběh prvního britského skokana na lyžích, který se zúčastnil olympijských her. Druhý jmenovaný snímek vydělal něco málo přes šest milionů, ale vzhledem ke skromnému rozpočtu nejde o žádný komerční propadák.

Sedmé až desáté místo nepřineslo nic zajímavého. Za zmínku stojí snad jenom fakt, že poprvé od prosincové premiéry vypadly z žebříčku nové Hvězdné války a za sebou se poslušně seřadily filmy Čarodějnice, komedie Jak přežít single, sportovní Race a survival REVENANT Zmrtvýchvstání, kterému dokonce v souvislosti s předáváním Oscarů stoupla oproti minulému týdnu návštěvnost o 2,2 %.