Osud Jimmyho Olsena v Batman vs. Superman

Batman vs. Superman nyní prochází kiny jako nůž máslem. Sbírá však po světě protichůdné reakce a jak ho jedni milují, druzí ho zatracují. Tak či onak je film propleten různými easter eggy a pomrkáváními na fanoušky komiksů. Kdo film ještě neviděl, nechť dál nečte. Článek totiž obsahuje spoilery.

Michael Cassidy

Jeden z nich je i zapracování Jimmyho Olsena do filmu. Jimmy Olsen je v komiksech žurnalista a fotograf Daily Planet a jedná se o jednoho z nejlepších kámošů Supermana. Ve filmu se Jimmy Olsen (s tváří Michaela Cassidyho) objevuje na začátku v africké sekvenci s Lois Lane, kde vystupuje jako odhalený agent CIA, kterého následně popraví. Zack Snyder však v nedávném rozhovoru přiznal, že v rozšířené verzi snímku bude Jimmyho Olsena trochu více a stihne se i řádně představit.

Co je na celém případu nejzajímavější, je záměr, se kterým Snyder přišel prvně. Režisér chtěl totiž do role Jimmyho Olsena obsadit Jesseho Eisenberga a toho pak nechat vzápětí zabít. Snyder to vyloženě komentoval slovy: „Myslel jsem, že když se Jesse Eisenberg představí jako Jimmy Olsen, všichni budou u vytržení, že se našlo místo i pro tuto postavu… no a potom bych ji nechal zastřelit a všichni by zůstali v šoku s dovětkem, že to se přece nedělá“.

Jak už asi tušíte, Jesse Eisenberg nakonec tak zapůsobil, že získal rovnou roli Lexe Luthora a známý záporák tak dostal odlišnější péči než s hercem, se kterým veřejnost počítala – Bryanem Cranstonem.