Febiofest 2016 ve znamení významných hostů

23. ročník filmového festivalu Febiofest bude mít slavnostní zahájení v Obecním domě, kde proběhne i projekce filmu Carol. Ten se pyšní několika nominacemi na cenu akademie Oscar.

Letošní ročník festivalu si pro své návštěvníky přichystal více než dost lákadel. Diváci se mohou těšit například na předpremiéru novinářského dramatu Spotlight, který získal Oscara za nejlepší film. Další z snímek, který v české distribuci bohužel uveden nebude, je animovaný film Charlieho Kaufmana Anomalisa. Diváky čeká i řada filmů s uprchlickou tématikou.

23. Febiofest bude i ve znamení mnoha významných hostů. Na slavnostním zahájení přeberou ocenění Kristián za přínos světové kinematografii Emília Vašáryová a Marco Bellochio. Další hosté budou například filmový Nicki Lauda – tedy herec Daniel Bruhl, scénárista Peter Morgan, hvězda Almodovarových filmů Carmen Maurová a mnoho dalších.

Součástí festivalu bude i rozsáhlý hudební doprovodný program, který bude probíhat v podzemních garážích pořádajícího kina Cinestar Anděl a nabídne rozsáhlé spektrum hudebních žánrů.

V rámci Febiofestu proběhne i druhý ročník Culinary Cinema, které pro milovníky dobrého jídla nabídne ochutnávku menu světoznámých kuchařů inspirovaná různými filmy, které budou moci na festivalu shlédnout.

Nezapomeňte si tedy do kalendáře poznamenat datum 17. března, kdy FebioFest na pražském Andělu začíná a nabídne vám mnoho nejen filmových zážitků.