5 důvodů, proč vidět Čarodějnici

Už zítra nás bude poprvé strašit Čarodějnice, odbude si totiž premiéru. Proč stojí za to tuto hororovou podívanou vidět?

1. Je ho horor

Pokud patříte mezi ty, kteří se rádi bojí při pohledu na televizní obrazovku či stříbrné plátno, je pro vás Čarodějnice pádným důvodem k návštěvě kina. Potemnělá atmosféra a záhady – přesně tohle fanoušci hororů mají rádi.

large_the-witch

2. Historická podívaná

Děj se odehrává v sedmnáctém století, kdy byl největší „boom“ s domnělými nebezpečnými vyznavači okultismu a temné magie. Těšit se můžete na trochu té autenticity podpořené dobovou výpravou a únik z všedního jednadvacátého století.

3. Chybí tu hvězdy

Asi si říkáte, proč zrovna tohle uvádím jako výhodu. Absence nějakého příliš známého obličeje vám pomůže vžít se do děje, nebudete přemýšlet jak si známý herec/herečka vede v porovnání se svými dalšími počiny a budete se soustředit jen na film samotný.

4. Rodinná idylka

Nejstarší dcera Tomassin je označena za viníka všech špatných příhod, které potkávají její rodinu. Čekejte několik dramatických momentů v rámci jedné rodiny, kdy se její členové obviňují vzájemně za všechno zlo, co se jim stalo. Taková dramatická sonda do společnosti 17. století.

5. Záruka kvality

Robert Eggers, režisér a scénárista Čarodějnice, byl za svou práci oceněný na nezávislém filmovém festivalu Sundance. Dočkal se trofeje v kategorii „Nejlepší režie hraného filmu“. A porotci ceněného festivalu nedají cenu jen tak někomu.