300: Kam nás zavede třetí film?

Zack Snyder uvažuje o návratu do světa 300, tentokráte vymění ryk evropských válečníků za beznadějnost Američanů.

První díl komiksové adaptace Franka Millera byl překvapivým hitem. Namakaní Sparťané s Gerardem Butlerem v čele dokázali v kinech vybojovat celosvětově přes 456 milionů dolarů. Pokračování po kvalitativní stránce už taková sláva nebyla, ale pořád si z kas odneslo slušný balík. Není proto divu, že Zack Snyder, režisér prvního dílu a producent toho druhého, uvažuje o natočení dalšího počinu ze světa drsných komiksových válečníků.

NEagkbz3AoIBdc_1_b

Pokud by k realizaci třetího kousku došlo, dočkali bychom se jedné velké změny. Zack Snyder totiž uvažuje o změně prostředí a opuštění starověkého Řecka. Přesunout bychom se měli na americký kontinent, do doby George Washingtona a jeho boje proti tyranizujícím Angličanům. Režiséra zaujala myšlenka pojmout životopis prvního amerického prezidenta jako sled dynamických bitev. Ovšem to není jediný nápad, který tvůrci Watchmenů koluje v hlavě.

Druhá varianta se týká pevnosti Alamo. Ta byla sídlem amerických rebelů ze státu Texas, kteří museli čelit obrovské přesile mexického vojska. Konceptem boje silných a urputných vojáků proti nespočetné přesile má tato událost mnohem blíže k původní 300, tak uvidíme, čeho se nakonec dočkáme.